Dăncilă susține că anularea hotărârilor completurilor de 5 este doar o reparație morală, nu amnistie

Laurentiu Gheorghe | 26.01.2019

Premierul Viorica Dăncilă insistă să contrazică criticile Comisiei Europene și spune că e doar dezinformare că ministrul Justiție ar da o amnistie ci doar respectă decizia Curții Constituționale.

Pe aceeași temă

„Am urmărit cu atenție mesajul transmis de Comisie și am văzut o nouă dezinformare. Se vorbea de amnistie. Ministrul Justiției nu a vorbit despre amnistie. El a vorbit despre OUG în care să dea posibilitatea celor judecați de complete constituite ilegal să aibă parte de un complet legal astfel încât să aibă certitudinea că a fost judecat corect. Legat de acest lucru se pot relua procese și pentru cei ce au fost achitați, și pentru cei ce au fost condamnați. Pot fi condamnări mai mari sau pot fi situații în care se descoperă că aceste condamnări nu trebuiau date. Acest OUG dă șansa unui proces corect pentru cetățeni și cred că asta face parte din drepturile omului”, a declarat Viorica Dăncilă, la Antena 3.

La Bruxelles, Viorica Vasilica Dăncilă repetă că Guvernul nu dorește o amnistie și grațiere, așa cum spun mulți parlamentari PSD ci doar îndreptarea nedreptăților făcute de completurile de 5 judecători de la Curtea Supremă, găsite nelegale de CCR și înlăturarea tuturor probelor obținute la fel de nelegal de către SRI în baza protocoalelor mai mult sau mai puțin secrete. Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu și alți fruntași politici ar scăpa astfel de acuzațiile DNA, care nu s-ar mai susține conform „îndreptărilor” făcute de Tudorel Toader, care dorește continuarea luptei anti-corupție dar în condițiile PSD-ALDE.

”Pot fi condamnări mai mari sau pot exista situații în care să se descopere că aceste condamnări nu trebuiau date. Acest lucru dă șansa unui proces corect pentru cetățeni și cred că asta face parte din drepturile omului. Tocmai faptul că nu s-a făcut referire la acest lucru, ci la amnistie arată încă o dată că informațiile care se trimit la Bruxelles nu sunt conforme cu realitatea”, a conchis Viorica Dăncilă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22