Dăncilă susține că i-ar place (sic!) să candideze Carmen Dan la șefia organizației de femei

Dora Vulcan | 13.12.2019

Aflată în conflict deschis cu fostul ministru de Interne Carmen Dan, cu care a fost vecină de bloc și prietenă, Dăncilă a spus, candidă, că i-ar ”place” ca Dan să candideze și ea la șefia femeilor PSD.

Pe aceeași temă

Asigurările lui Dăncilă au fost date, însă, după ce tocmai a șters-o de pe lista invitatelor la întrunirea simandicoasă a femeilor PSD de vineri, care premerge alegerilor din ianuarie la care speră să devină șefă titulară. Replica lui Dan, fosta secretară de la liceul din Videle, unde Dăncilă preda tehnologie, e neprețuită.

„Mi-ar place (sic!), mi-ar place (sic!) să candideze nu numai Carmen Dan, oricine, pentru că asta este democrația, nu vreau să fiu candidat unic. În fond, încrederea colegelor, a organizațiilor va fi cea care va decide cine va conduce în perioada următoare organizația de femei”, a spus fostul premier și președinte PSD, Viorica Dăncilă, care a adăugat că relația sa cu fostul ministru este mai degrabă ”rece”.

Declarația a fost făcută după ce fostul ministru de Interne, Carmen Dan, s-a plâns că nu a fost invitată la CEx-ul femeilor de vineri la care urma să se discute soarta organizației de femei, pentru care se vor organiza alegeri la începutul anului viitor.

Între cele două foste prietene, foste vecine de bloc și foste colege de serviciu, de când Dăncilă era profesoară de tehnologie iar Dan secretară a liceului din Videle, relațiile s-au răcit după ce Dăncilă i-a cerut lui Dan să demisioneze de la conducerea ministerului, la scurt timp după ce Liviu Dragnea, fost președinte al PSD, a fost închis, în urma unei condamnări la trei ani și jumătate de închisoare pe care a primit-o pe 27 mai. Dan a fost impusă de Dragnea la șefia Ministerului de Interne și-i datorează acestuia întreaga ascensiune, după ce a propulsat-o în administrație, ca subprefect, cât a fost el prefect de Teleorman, și, mai apoi, prefect când el a plecat la București și a ajuns ministru al Dezvoltării.

Dăncilă, la rându-i, a fost numită de Liviu Dragnea la șefia guvernului, după ce Mihai Tudose, la început docil, a defectat de sub tutela lui Dragnea angajându-se într-un conflict cât casa cu președintele de atunci al PSD.

Pe de altă parte, recent au apărut informații potrivit cărora fostul premier și președinte PSD, Viorica Dăncilă, ar avea zilele numărate chiar și în fruntea organizației de femei - primită ca să lase șefia PSD baronilor locali conduși de Marcel Ciolacu - pentru șefia căreia ar fi sabotată din interiorul PSD, printr-o alianță de conjunctură, făcută între Paul Stănescu și Carmen Dan, ambii deveniți adversari declarați ai săi.

Primul s-a plâns că Dăncilă ar fi vrut să-l excludă din PSD și că, de fapt, candidatura ei la prezidențiale ar fi fost inspirată de președintele Iohannis, după ce o delegație a PSD a descins la Cotroceni, pentru discuții pe tema reglementărilor privind votul din diaspora, unde Dăncilă ar fi fost vrăjită de Iohannis să-i devină contracandidat. Stănescu a spus abia după debarcarea lui Dăncilă de la șefia PSD că ar fi convenit cu ea să nu candideze la președinția României dar că, după discuția pe care ea a avut-o cu președintele Iohannis în particular, în timpul descinderii delegației PSD la Cotroceni, aceasta a anunțat hodoronc-tronc că va candida și că, din cauza opoziției lui la candidatura ei, Dăncilă ar fi dorit să-l excludă din partid în tot acest timp.

Viorica Dăncilă a devenit președinte interimar al organizației de femei PSD, după ce și-a dat demisia de la conducerea partidului, în urma pierderii alegerilor prezidențiale de la sfârșitul lunii trecute.

Carmen Dan a ținut să-i împrăștie temerile lui Dăncilă, într-un interviu acordat Digi 24, de care a profitat, însă, pentru a lansa un atac la baionetă împotriva fostei sale vecine de bloc.

”Nu are de ce să își facă o temere, pentru că eu nu sunt omul care să genereze dispute gratuite și tensiuni care nu își au locul în această perioadă, mai ales, în interiorul PSD.

În altă ordine de idei, este doar o întâlnire a femeilor social-democrate, nu este o conferință în care președintele interimar să se confirme în funcție.

Nu poate doamna Viorica Dăncilă, așa, unilateral, să se confirme singură și să se stabilească, trebuie să vorbească cu conducerea partidului.

Nu sunt dușmanul nimănui din partid. Însă sunt un om care apreciază verticalitatea, apreciază decența și nu o (sic!) regăsesc la doamna Viorica Dăncilă”, a spus Carmen Dan într-un atac vitriolant, cu nimic cenzurat la adresa Vioricăi Dăncilă.

Întrebată despre evaluarea ca ”rece” a relației dintre ele. pe care Dăncilă a făcut-o înainte de a intra în ședința organizației de femei, Carmen Dan a confirmat:

” E evident lucrul acesta pentru, cred, că (sic!) toată lumea. Asta nu înseamnă că trebuie să generăm tensiuni, că trebuie să avem dispute personale în interiorul partidului. Eu sunt un membru de partid decent.

Consider că a fost influențată, am și spus la momentul respectiv, și plec de la ideea că am avut, cel puțin din partea mea, a fost totală deschidere și multă sinceritate în relația cu Viorica Dăncilă și am rugat-o încă din luna mai să rămânem în acești parametri și să discutăm, explicându-i că eu sunt omul care nu ține cu dinții de absolut nicio funcție.

M-a asigurat la momentul respectiv că vom avea aceeași relație deschisă și transparentă.

S-a dovedit ulterior că lucrurile nu au stat așa. Dar nu este vorba că mă consider neîndreptățită (sic!). Aș fi fost mult mai mulțumită să mi se explice la acel moment care au fost rațiunile pentru care ministrul de Interne trebuia să plece”, a mai spus Dan, încă marcată de faptul că a fost pusă să-și dea demisia de la șefia Internelor.

Dan a refuzat să spună de cine a fost influențată Dăncilă, dar a sugerat, la insistențele reporterului Anca Suciu, că ”oameni din afara partidului” ar fi fost cei care au influențat-o pe fostul premier și președinte PSD.

Pentru prima oară de la demisia sa, fostul ministru a dat și detalii privitoare la împrejurările în care a fost forțată să plece din guvern, moment despre care a dovedit, prin registrul în care a relatat episodul, că încă o bântuie și că nu i-l poate ierta lui Dăncilă.

”Mi-a spus, în schimb, că trebuie să plec pentru că am o percepție negativă (sic! - există o percepție negativă asupra sa - n.r.). Motiv pentru care am stat departe și nu am dorit să vorbesc despre aceste lucruri în perioada electorală, pentru că nu am vrut să fac rău partidului”, a detaliat Dan.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22