Dăncilă vrea sancționarea ziariștilor care dezvăluie informații de interes public, dacă implică PSD

Redactia | 05.12.2018

Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri, la Bruxelles, că orice persoană, inclusiv ziariștii de investigații, „trebuie sancționați” dacă în viziunea ei, „este încălcat dreptul la viață privată”.

Pe aceeași temă

Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri, la Bruxelles, orice persoană, indiferent dacă este ziarist de investigații, „trebuie sancționat în conformitate cu normele europene” daca sunt încălcate drepturile la „viață privată” sau „sunt folosite date personale”.

Dăncilă a fost întrebată de un ziarist străin cum comentează posibilitatea ca ziariștii de la Rise Project să fie sancționați în virtutea regulamentului GDPR.

Primul ministru a răspuns că în România există „dreptul de opinie, dreptul la „ expresie” dar „în același timp avem un regulament european de protecție a datelor”.

„Dacă sunt încălcate drepturile acestea, dacă e încălcată viața privată, dacă sunt folosite date personale, fiecare, indiferent de unde vine, indiferent cine este, trebuie sancționat în conformitate cu normele europene. Atâta timp cât avem un regulament european, el nu este opțional, e obligatoriu și i în România a fost aplicat acest regulament”, a adăugat Viorica Dăncilă.

Amenințările la adresa ziariștilor de la Rise Project au fost provocate de dezvăluirile din #Teleormanleaks în legătură cu Liviu Dragnea și apropiații lui din Tel Drum. Vacanțele din Brazilia la vila cumpărată de asociații din Tel Drum, precum și alte informații privind chefurile, vânătorile și altele aemenea, sunt văzute de PSD-ALDE ca fiind aspecte ale vieții personale aparținând clanului Dragnea din Teleorman, și care nu trebuie prezentate public.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22