Dăncilă: Vreau ca oamenii să primească o minimă asigurare că nu li se vor tăia pensiile și salariile

Laurentiu Gheorghe | 14.09.2019

Urmând sloganul PSD – „PNL va tăia pensii și salarii”, Viorica Dăncilă lansează pe Facebook tema campaniei electorale: numai PSD crește pensiile și salariile, restul partidelor vor să le taie.

Pe aceeași temă

Mesajul liderului PSD, Viorica Dăncilă, vine în completarea fruntașei social-democrate, Olguța Vasilescu, care a scris vineri dimineață pe Facebook că PNL pregătește psihic populația pentru a veni cu tăieri de pensii și salarii: „Băieţii de la PNL vă pregătesc psihic! Vin la guvernare, deci vin tăierile! (...) Cum dracului vine criza peste noi când se apropie aștia de guvernare?”

După câteva ore, Viorica Dăncilă propune partidelor să semneze un pact prin care să se angajeze că nu vor tăia aceste venituri crescute doar de PSD.

Postarea Olguței Vasilescu:

„Băieţii de la PNL vă pregătesc psihic! Vin la guvernare, deci vin tăierile! Greaua moştenire, OUG 114/2018 etc... Ştiţi poezia! Cu datele INS şi Eurostat nu prea se pun ei de acord însă! România are cea mai mare creştere economică din Europa de vreo trei ani, şomajul scade, datoria publică scade! Cum dracului vine criză peste noi doar când se apropie ăştia de guvernare?”, a scris Olguţa Vasilescu, pe Facebook.

Ce a înțeles Viorica Dăncilă din postarea Olguței:

Vreau ca oamenii să primească o minimă asigurare scrisă din partea întregii clase politice că nu li se vor tăia salariile și pensiile, așa cum s-a făcut în guvernarea 2010-2012. Sunt prima care semnează acest pact, având credința că România trebuie să-și onoreze obligația de bază către cetățeni, aceea de a le asigura bunăstarea și un trai decent. Îmi asum în fața dumneavoastră acest lucru și aștept de la toți cei care vin și cer voturi să dea dovadă de același curaj al asumării, astfel încât, oricine ar ajunge la guvernare, măsurile de sprijin să fie continuate iar românii să nu mai fie niciodată sacrificați”, a scris, pe Facebook, Dăncilă.

Candidata PSD la prezidențiale, Viorica Dăncilă, îi răspunde în acest fel președintelui Iohannis care a lansat partidelor politice pactul Pro Europa pe care l-au semnat toate partidele parlamentare, mai puțin PSD și ALDE. De menționat că în acele zile ALDE era încă la guvernare în parteneriat cu PSD. De asemenea, Alianța USR-PLUS, prin Dan Barna și Dacian Cioloș, a propus partidelor semnarea unui pact pentru anticipate.

Valeriu Steriu, proaspătul purtator de cuvânt al social-democratilor, a anunțat că mesajul lui Dăncilă a fost transmis tuturor partidelor, sindicatelor, patronatelor și societății civile pe care îi somează să semneze acordul propus și s-o susțină pe Viorica Dăncilă în cursa pentru Palatul Cotroceni, ca unicul garant al bunăstării românilor: „În urmă cu câteva minute PSD a transmis conținutul acestui acord către toate partidele și formațiunile parlamentare, pe care le invităm să analizeze și să semneze propunerea noastră. Am trimis de asemenea acest text spre informare și către partenerii sociali, sindicate și patronate”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22