Dâncu, Socol și Pricopie, variantele de premier propuse de PSD dacă trece moțiunea de cenzură

Redactia | 05.02.2020

Vasile Dâncu, Cristian Socol și Remus Pricopie sunt variantele pe care PSD le va propune președintelui Klaus Iohannis dacă guvernul Orban va fi dat jos miercuri prin moțiune de cenzură.

Pe aceeași temă

Printre variantele vehiculate de conducerea interimară a PSD drept propuneri cu care vor merge la consultările cu președintele Iohannis în eventualitatea căderii guvernului Orban la moțiunea de cenzură de azi se numără și cel al lui Vasile Dâncu și Remus Pricopie, transmite Realitatea Plus.

Vasile Dâncu, membru al grupului de la Cluj, a intrat în dizgrație odată cu preluarea totală a puterii în PSD de către Liviu Dragnea, dar, anterior, el a fost vicepremier și ministru al Dezvoltării în guvernul Cioloș și ministrul Informațiilor Publice în guvernul Năstase.

Remus Pricopie este rector pentru al treilea mandat la SNSPA. A fost ministru al Educației în guvernul Ponta.

Un alt nume vehiculat pentru a fi prim-ministru în locul lui Orban este economistul Cristian Socol (45 de ani).

Socol a demisionat în vara anului trecut din PSD, unde conducerea Departamentul de Politic Fiscal-Bugetare al Consiliului Național.

El a anunțat atunci că se retrage după 14 ani în slujba PSD, precizând că din 2 iulie a început "un nou capitol". Cristian Socol, apropiat al fostului lider al PSD Liviu Dragnea, a fost artizanul programelor de guvernare PSD, cunoscut ca promoter al controversatei strategii wageledgrowth, dar și contributor al Ordonanței lăcomiei.

Cristian Socol este profesor la Academia de Studii Economice, cunoscut pentru faptul că și-a pus întreaga știință economică în slujba PSD. ”Practic, Darius Vâlcov propunea iar Socol justifica economic”, spun unii economiști.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22