Daniel Barbu: Meseria de politician, mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan

Dora Vulcan | 23.09.2016

Senatorul ALDE Daniel Barbu a susţinut vineri că meseria de politician este ''cea mai grea", una "mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan", întrucât aleşii îşi riscă în fiecare zi libertatea şi sănătatea.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

''V-aţi ales o meserie grea. Este cea mai grea dintre meserii. Uneori este mai grea decât meseriile pe care le considerăm foarte periculoase, cum este cea de miner. (...) Meseria de politician este grea şi foarte puţină lume ştie de fapt ce faceţi cu adevărat în fiecare zi a săptămânii, adesea şi sâmbetele şi duminicile. Este o meserie grea, în zilele noastre, pentru că este o meserie riscantă. Este mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan", a declarat senatorul la Liga Aleşilor Locali ai ALDE, citat de Mediafax.

 

El a afirmat că spaţiul public a devenit ''un fel de teatru de operaţiuni'' în care politicienii îşi riscă libertatea şi sănătatea.

 

''Ştim bine că, din păcate, şi nu numai în România, dar la noi într-o manieră care este extrem de violentă, spaţiul public a devenit un fel de teatru de operaţiuni în care orice ales local sau naţional îşi riscă libertatea, sănătatea în fiecare zi'', a conchis Daniel Barbu.

 

 

Raeţchi: Barbu să ceară scuze Armatei şi familiilor militarilor care au murit în Afganistan

 

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi i-a cerut vineri senatorului Daniel Barbu să ceară scuze Armatei şi familiilor militarilor care au murit în Afganistan pentru declaraţiile potrivit cărora meseria de politician este mai riscantă decât misiunea unui soldat din Afganistan.

 

''Ca deputat al românilor din Orientul Mijlociu - calitate care implică şi reprezentarea soldaţilor din Afganistan - trebuie să sancţionez declaraţia scandaloasă a senatorului ALDE Daniel Barbu, care compară riscurile asumate de un politician cu cele la care sunt expuşi militarii noştri din teatrele de operaţiuni, considerându-le mai mari. (...) Barbu ar trebui să-şi ceară scuze urgent faţă de Armata Română şi faţă de familiile militarilor care şi-au dat viaţa în Afganistan'', a declarat deputatul PNL Ovidiu Raeţchi, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

 

El a afirmat că victimizarea politicienilor ar trebui să aibă ca limită "respectul pentru soldaţii care îşi riscă zilnic viaţa departe de ţară pentru o lume şi o Europă mai sigure".

 

"Soldaţii români din Afganistan chiar au plătit un preţ greu de sânge, pierzându-şi viaţa sau fiind răniţi sub drapel", a subliniat liberalul.

 

Raeţchi a adăugat că este de neînţeles lipsa de empatie faţă de pericolele la care soldaţii români se expun zi de zi în teatrele de război pentru a onora angajamentele asumate de România.

 

 

***

 

 

In decembrie 2013i Daniel Barbu si-a dat demisia din functia de ministru al Culturii dupa o declaratie nefericita facuta după ce acesta a participat la o serie de manifestări denumite SpectActor de la Teatrul Naţional din Craiova, iar, la finalul acestora, a răspuns mai multor întrebări venite din rândul celor prezenţi în sala de spectacole.

 

Printre răspunsurile ministrului s-a numărat şi cel în care a făcut referire la suma mare alocată pentru programul de prevenire şi combatere HIV/SIDA: "La dezbaterile pe bugetul 2014, m-a frapat, m-a cutremurat cu adevărat următorul lucru. Credeţi-mă, nu vreau să par cinic în faţa dumneavoastră, cu tot respectul pentru respectiva categorie de concetăţeni ai noştri. Bugetul, programul naţional pentru prevenirea şi tratarea HIV/SIDA este jumătate ca buget din toate programele Ministerului Culturii. Deci, ai Ministerul Culturii şi programul naţional de combatere şi tratament HIV/SIDA. Jumătate. Unu la doi. După părerea mea, nu suntem în Africa de Sud. Nu sunt milioane de concetăţeni afectaţi de acest hidos flagel al epocii noastre. Personal, nu înţeleg. Am fost cutremurat când mi-am dat seama câte Festivaluri Shakespeare sau cât de amplu am putea face evenimentul, Festivalul Shakespeare de la Craiova, dacă nu am avea acel program sau dacă acel program ar fi la jumătate", a spus ministrul Daniel Barbu.

 

A doua zi, ministerul Culturii a remis un comunicat în care arăta că Barbu "regretă profund" "comparaţia nefericită" între bugetul programului de prevenire HIV şi bugetul programelor ministerului pe care îl conduce şi îşi cere scuze "tuturor celor care s-au simţit ofensaţi ori lezaţi de aceste afirmaţiile inadecvate".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22