Daniel Constantin și exclușii din ALDE înființează Pro România - de care nici Ponta nu e străin

Dora Vulcan | 18.05.2017

Fostul copresedinte ALDE Daniel Constantin, alaturi de deputatii Eugen Durbacă, Mircea Banias - ambii exclusi din ALDE, Sorin Cîmpeanu - fost ministru al Educatiei și Damian Florea, vor infiinta un nou partid politic, pe care il vor lansa peste doua saptamani, anunță Evz și Hotnews.ro.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

Noua formațiune se va numi, cel mai probabil, partidul Pro Romania scrie Hotnews.ro iar Evenimentul zilei lansează alte două titulaturi: România noastră sau România mea. În sesiunea parlamentara din toamna noua formațiune ar putea coopta cel putin cinci deputati, suficient pentru a-si forma grup parlamentar, fiind nevoie de minim 10 deputati pentru acest lucru.

 

 

 

Evenimentul Zilei scrie ca au fost contactati deja 15 parlamentari, care se vor ocupa de înființarea organizațiilor județene ale formațiunii și că noua formațiune va fi un vehicul politic pentru fostul premier PSD Victor Ponta.

 

 

De altfel, Daniel Constantin a publicat luni seară, pe ">contul sau de Facebook, o fotografie de la o întâlnire avuta cu inițiatorii noului partid, cu comentariul "Un nou început! #altfel".

 

 

Potrivit EVZ, fostul premier Victor Ponta, apropiat de Daniel Constantin, este la curent cu acest proiect.

 

 

Mai multe partide noi au avut în ultimul timp "Romania" in titulatura: "Partidul Romania Unita" - al lui Sebastian Ghita, "Alianta Romania Noastra" - al lui Marian Munteanu, partide nationaliste, dar si platforma lui Dacian Ciolos, "Romania 100".

 

 

Pe de alta parte, in paralel se desfasoara si procesul privind Congresul ALDE in care Calin Popescu-Tariceanu a fost ales presedinte unic al partidului, dupa ce Daniel Constantin a atacat in instanta delegatia permanenta care a stabilit organizarea acestui congres. Urmatorul termen al acestui proces va fi pe 12 iunie.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22