Daniel Constantin: PSD are un fel de obsesie pentru suspendarea lui Iohannis

Laurentiu Gheorghe | 03.07.2018

Dragnea nu se poate abține să nu îl amenințe periodic cu suspendarea pe președintele Iohannis. Chiar și azi, cei doi lideri ai coaliției au purtat discuții în biroul președintelui Camerei Deputațiilor, în care s-a pus iar această problemă, respinsă însă de Tăriceanu.

Pe aceeași temă

 

 

 

Dragnea a anunțat azi în Parlament că în coaliție se va decide calea de urmat în cazul președintelui Klaus Iohannis care nu a revocat-o pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

 

”O să discutăm în coaliție dacă mai așteptăm, dacă mai are rost, dacă nu mai are rost”, a spus Liviu Dragnea înainte de ședința coaliției.

 

Întrebat dacă varianta suspendării președintelui Iohannis rămâne, Dragnea a răspuns: ”Nu e scoasă”.

 

Chestionat în continuare dacă a primit vreun semnal de la Cotroceni în privința deciziei referitoare la șefa DNA, liderul PSD a spus: ”Noi nu primit semnale de acolo!”

 

Liviu Dragnea a plănuit suspendarea președintelui Klaus Iohannis la finalul lunii trecute, dar nu a putut demara procedura din cauza opoziției liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

 

Ieri, fostul copreședinte ALDE, Daniel Constantin, a dezvăluit că Tăriceanu s-a opus inițiativei PSD de suspendare a președintelui Klaus Iohannis și ”la sfârşitul anului 2016 sau începutul anului 2017”.

 

“Este o temă care revine de fiecare dată când intervine un conflict între Guvern şi preşedinte sau între Parlament şi preşedinte. Vă spun ceva: există această – nu ştiu dacă să-i spun obsesie – există această temă a suspendării preşedintelui, din păcate, în conducerea PSD. Vă spun lucrul aceasta pentru că a mai existat în trecut. A mai fost o tentativă la sfârşitul anului 2016 sau începutul anului 2017. Nu s-a făcut atunci suspendarea, nu se va face nici acum dintr-un motiv foarte simplu. Indiferent de adversitatea pe care am afişat-o faţă de domnul Tăriceanu, nu a fost de acord nici atunci, nici acum nu va fi de acord. Nici eu nu am fost de acord atunci”, a spus Daniel Constantin într-un interviu pentru Agerpres.

 

“Am avut o discuţie şi împreună cu Tăriceanu am spus foarte clar că nu ne băgăm pe această zonă a suspendării preşedintelui, pentru că obiectivele noastre sunt altele, să guvernăm, să aducem progres. Ca atare nu cred că va… şi poate acesta va fi unul dintre motivele pentru care cei doi se vor despărţi la un moment dat. Nu vreau să spun mai mult, dar a existat această temă şi atunci foarte serios pusă, noi ne-am opus”, a mai spus Daniel Constantin, care în aprilie anul trecut a plecat din ALDE și mai târziu s-a alăturat partidului Pro România, alături de Victor Ponta.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2018 Revista 22