Daniel Constantin: Sunt convins că, în sinea lui, Dragnea ştie că Tăriceanu îl va trăda VIDEO

E.b. | 08.04.2017

Daniel Constantin a vorbit, la Digi24, despre tensiunile din ALDE. El a lansat o serie de acuzaţii privind abuzurile lui Călin Popescu Tăriceanu, care, prin decizii unilaterale îşi instalează oameni de încredere în funcţii cheie. „În fiecare zi sunt schimbări, îşi instalează o echipă de oameni de încredere", spune Constantin.

Pe aceeași temă

 
 

 

Daniel Constantin, copreşedinte ALDE, şi-a exprimat regretul „enorm” că în urmă cu doi ani „s-a lăsat păcălit de această asociere”.

 

Sunt convins că în sinea sa, şi Liviu Dragnea ştie că Tăriceanu îl va trăda”, a spus Constantin la Digi24.

 

Referindu-se la acest conflict, Constantin a apreciat că Tăriceanu se teme de o contracandidatură a sa, acesta fiind motivul schimbărilor privind congresul.

 

„În fiecare zi sunt schimbări, îşi instalează o echipă de oameni de încredere. S-au luat decizii unilateral, fără consultarea partidului. Modalitatea de convocare a congresului a fost nestatutară şi nedemocratică. Acum, de când s-a produs această ruptură, eu şi colegii mei nu mai suntem invitaţi la şedinţele ALDE. S-a dorit ca la congres să nu fie nici cea mai mică opoziţie, să nu fie nici cea mai mică şansă pentru colegii mei să ajungă măcar vicepreşedinţi”, a afirmat Daniel Constantin.

 

El a sublinit că săptămâna viitoare vor fi două termene în instanţă în dosarele în care s-a atacat modalitatea de convocare a congresului şi că dacă instanţa îl va valida va fi unul, dacă nu, va trebui să se convoace unul pr principii statutare.

 

„Tăriceanu spune că relaţia e ireconciliabilă. E ipocrizie, eu doar am tras un semnal de alarmă că deciziile sunt luate incorect. Cel care a făcut abuzuri e doar Tăriceanu. Abuzul se confundă în aceste zile cu numele lui Tăriceanu.

 

La Sinaia a încercat să justifice o preocupare de ce s-a ajuns la aceste abuzuri. Acum s-a spus că sunt apropiat de liberali. Trag un semnal de alarmă faţă de colegi. Nu eu am negociat cu liberalii după alegerile din 11 decembrie. Tăriceanu a avut un trimis – pe Daniel Chiţoiu – care e mâna sa dreaptă - să negocieze cu Falcă (liberalul Gheorghe Falcă - n.r.). Aveam un parteneriat de 7 ani cu PSD şi un rezultat foarte bun în alegeri. Nu poţi să spui hoţul! când tu tatonezi terenul în altă parte.

 

Sunt convins că în sinea sa Dragnea ştie că Tăriceanu îl va trăda. Sunt foarte convins. Am văzut şi semnale în aceste zile.

 

Privindu-l pe Tăriceanu am un regret enorm că acum doi ani m-am lăsat păcălit în această asociere care acum pare mioritică. A venit în casa noastră şi acum încearcă să ne scoată din casă”, a declarat Daniel Constantin, la Digi24.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22