Daniel Constantin va cere desființarea ALDE în instanță și revenirea la PC și PLR

Dora Vulcan | 12.04.2017

Daniel Constantin, fost vicepremier și ministru al Mediului, debarcat de celălalt co-lider ALDE, a anunțat că va depune în instanță o cerere de desființare a ALDE și revenirea PC și PLR, cele două partide care au stat la baza formării ALDE.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Constantin spune că în cererea către instanță va invoca însăși încălcarea protocolului de fuziune a partidelor din care a fost constituit ALDE:

 

 

 

„În zilele următoare vom mai depune o acţiune în instanţă, pentru că, analizând protocolul de fuziune, care este parte a statutului validat de către Tribunal, am constatat că multe dintre prevederile din protocolul de fuziune nu au fost respectate. Vom cere în instanţă, pentru că nu s-a respectat protocolul, să se revină la situaţia iniţială: să nu mai existe ALDE, ci să existe cele două partide care au format ALDE: PC şi PLR. Îmi pare rău că am ajuns într-o astfel de situaţie, dar noi am vrut să formăm altceva, nu un partid care să fie în buzunarul domnului Tăriceanu, care să-l folosească atunci când vrea, cum vrea şi să decidă după bunul plac”, a spus Constantin într-un interviu acordat Adevarul Live.

 

 

 

Co-președintele ALDE a reluat și tema numirilor abuzive în funcții și a „decapitărilor”, pentru a fi înlocuite persoanele cu oamenii lui Tăriceanu. Și a vorbit și despre o negociere pe care, imediat după alegerile parlamentare, ar fi purtat-o Daniel Chițoiu, la solicitarea președintelui Camerei, cu Gheorghe Falcă, fostul șef de campanie al PNL.

 

 

 

„Caracterul domnului Tăriceanu este cel mai urât din câţi am văzut eu în ultimii ani”

 

 

”Obiectivul meu nu este să conduc un partid. Am ajuns aici din cauza modului în care domnul Tăriceanu conduce partidul. Simţea nevoia ca de fiecare dată să ia decizii conforme cu domnul Dragnea. Modalitatea abuzivă în care erau numiţi oamenii şi cum sunt aruncaţi oameni buni „peste bord”. „Decapitarea” din anumite funcţii s-a făcut pentru a fi puşi în funcţii oameni ai domnului Tăriceanu. Înainte de şedinta Delegaţiei Permanente, am avut o discuţie cu colegii din fostul PC şi le-am spus că domnul Tăriceanu doreşte să renunţe la o parte din oameni, precum domnul Durbacă. La început am fost susţinut de cât mai mulţi colegi, ulterior situaţia s-a schimbat, după discuţii cu domnul Tăriceanu. Caracterul domnului Tăriceanu este cel mai urât din câţi am văzut eu în ultimii ani”, a spus Constantin.

 

 

 

Fostul ministru a mai precizat că nu se va înscrie în cursa pentru șefia ALDE, pentru că el consideră ilegal congresul extraordinar convocat de Tăriceanu:

 

 

Nu. Nici nu voi participa, pentru că este ilegal. Domnul Tăriceanu nu cred că a mai câştigat un congres până acum, iar acum probabil vrea să-şi asigure poziţia, astfel nu-mi explic acţiunile sale. Şi dacă se organizează, în momentul validării noii conduceri, instanţa va cere soluţionarea procesului aflat pe rol şi abia după va fi validată conducerea.”

 

Anterior, după retragerea sprijinului politic, Daniel Constantin a recurs la blocarea conturilor ALDE. El și-a explicat demersul prin existența unor informații că ar fi urmat efectuarea mai multor plăți în neregulă.

 

 

 interviul integral, AICI

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22