Daniel Fenechiu: Prioritatea PNL după alegeri este formarea unei majorități cu PMP și UDMR

Laurentiu Gheorghe | 11.11.2020

Liderul senatorilor liberali, Daniel Fenechiu, a declarat miercuri la RFI că USR-PLUS nu reprezintă prima variantă pentru formarea unei majorități parlamentare.

Pe aceeași temă

Prioritatea PNL este să facă un Guvern împreună cu partidele colege din PPE, adică PMP și UDMR, a declarat miercuri la RFI liderul senatorilor liberali, Daniel Fenechiu. El precizează însă că ”dacă nu există suficientă reprezentativitate pentru obținerea majorității, indiscutabil, intră în discuție și USR PLUS”.

„Variantele le va da matematica electorală de după 6 decembrie. Președintele Orban a declarat, ca și alți lideri ai partidului, în repetate rânduri, că prioritatea noastră este să facem un Guvern împreună cu partidele care ne sunt colege în PPE, aici mă refer la PMP și UDMR, iar în ipoteza în care nu există suficientă reprezentativitate pentru obținerea majorității, indiscutabil, intră în discuție și USR PLUS”, a declarat Fenechiu.

Declarația lui Daniel Fenechiu se înscrie în siajul unor afirmații similare făcute în ultima perioadă de mai mulți lideri ai PNL, care au spus că ar prefera mai degrabă construirea unei majorități cu alte partide de dreapta decât cu USR Plus.

Astfel, cu două zile în urmă, secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a spus și el explicit că, dacă ar fi să aleagă între a intra la guvernare cu USR sau cu PMP, ar alege PMP.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22