Daniel Funeriu blocat de Facebook pentru: E aberant să numesti bărbat o femeie

Laurentiu Gheorghe | 29.06.2021

Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei, este blocat pe reţeaua de socializare Facebook pentru trei zile, după afirmarea unui simplu adevăr biologic.

Pe aceeași temă

Este a doua oară când Funeriu este blocat de Facebook în luna iunie pentru abateri de la "corectitudinea politică".

"Oricâte contorsiuni mentale și sforțări neuronale se fac, e aberant, irațional, să numești „bărbat” o femeie și viceversa. Fac parte dintre cei care se simt agresați și agasați de oamenii care vor să impună această aberație. 3, 2, 1, start hoardelor de „heitări” care vor invada comentariile." - este afirmaţia care i-a adus fostului ministru o suspendare de trei zile pe reţeaua de socializare.

La începutul lunii, Funeriu era blocat pentru o caricatură referitoare la discriminarea la care a ajuns să fie supusă populaţia albă în unele ţări din dorinţa de a compensa pentru nedreptăţile la care a fost supusă populaţia de culoare de-a lungul secolelor. Paradoxal, acuzaţia de rasism îl viza tocmai pe Funeriu, cunoscut prin poziţiile sale publice împotriva rasismului.

content-image

"Statul trebuie să preia controlul pentru a impiedica abuzurile din spaţiul virtual împotriva libertăţii de constiinţă şi exprimare. E inacceptabil ca, într-o ţară în care s-a murit pentru libertate, monopolul gândirii să aparţină aceloraşi care, graţie miliardelor investite, au monopolul spaţiului virtual. Vreau să văd parlamentari curajoşi care recâştigă suveranitatea Constituţiei României asupra mediului online", afirma atunci Funeriu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22