Daniel Funeriu despre plagiatul lui Victor Ponta: Este hoț cu acte în regulă

Laurentiu Gheorghe | 14.07.2020

Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, critică lipsa de reacție a clasei politice față de decizia definitivă a Înaltei Curți, în care menține verdictul de plagiat al CNATDCU.

Pe aceeași temă

„Astăzi Ponta a fost declarat plagiator de Înalta Curte de Casație și Justitie. Este hoț cu acte în regulă. Și nemernicul ăsta se gândește să candideze la prezidențiale? Acest lucru se datorează unui număr restrâns de oameni cărora, atunci când hoțul Ponta era în culmea gloriei, nu le-a fost frica și nici nu au căutat posturi călduțe. Cred că dacă ar putea m-ar mânca de viu. Nu poate pentru ca l-am mâncat eu înainte”, a scris Funeriu pe Facebook după decizia ÎCCJ.

„Cred ca acel plagiat l-a împiedicat să fie președinte. Comisia CNATDCU din 2012 condusă de Marius Andruh precum și Răzvan Valentin Florian, cel care a redactat impecabil prevederile legate de plagiat în Legea educației, sunt cei care merită felicitați. Merită menționat Curajul UEFISCDI de a fi organizat ședinta CNATDCU în care s-a decis ca Ponta a plagiat, chiar dacă Ponta era premier la acea vreme și își subordonase toate instituțiile. Mircea Dumitru, când a fost ministru, a retras titlul.

Ce mă miră este că, mediatic cel puțin, hoțul Ponta este tratat foarte blând de USR și PNL (informația o am de la Emilia Șercan),” a scris Daniel Funeriu pe pagina sa de Facebook.

Context

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis definitiv, marți, că Victor Ponta a plagiat lucrarea de doctorat. "Respinge recursul declarat de recurentul-reclamant Ponta Victor Viorel împotriva sentinţei civile nr. 363 din 07 februarie 2017 a Curţii de Apel Bucureşti - Secţia a VIII - a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă", se arată în decizia Instanţei supreme transmite Agerpres.

Îndrumătorul științific al lui Victor Ponta pentru această teză de doctorat a fost Adrian Năstase, care în 2003 era prim ministru al României. Victor Ponta era la acel moment secretar de stat în cabinetul Năstase.

Pe 1 august 2016, ministrul Educaţiei la acea vreme, Mircea Dumitru, a semnat ordinul de retragere a titlului ştiinţific de doctor în drept în cazul lui Victor Ponta.

"Se retrage titlul ştiinţific de doctor în domeniul drept acordat domnului Ponta V. Victor Viorel de către Universitatea din Bucureşti, conferit prin Ordinul ministrului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului nr. 5.663 din 15.12.2003", se arăta în ordinul emis de Mircea Dumitru.

Ordinul ministrului Educaţiei a venit ca urmare a deciziei luate de CNATDCU în data de 27 iulie 2016, prin care s-a confirmat că Victor Ponta a plagiat în teza de doctorat.

Ponta a deschis atunci două procese în instanţă, în care a cerut suspendarea, respectiv anularea ordinului ministrului Educaţiei, însă acţiunile sale au fost respinse.

După deschiderea proceselor, Baroul Bucureşti a suspendat discuţiile privind excluderea fostului premier din avocatură, care a fost cerută de europarlamentarul Monica Macovei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22