Daniel Ghiță (PSD), fără mască în Parlament: Cei care ne conduc să răspundă pentru crimele făcute

Redactia | 07.04.2021

Deputatul PSD Daniel Ghiţă a fost surprins în Parlament purtând masa de protecţie fără să îşi acopere nasul.

Pe aceeași temă

Întrebat de ziarişti de ce nu respectă legea şi nu poartă masca de protecţie în spaţii închise, Ghiţă a spus:

„Cei care ne conduc de un an şi patru luni să răspundă pentru toate crimele, atrocităţile pe care le-au făcut până acum. E declarată pandemia în România? Eu nu ştiu că e declarată în România. (…) Vorbiţi cu Guvernul să desecretizeze toate contractele pe care le-a făcut în perioada de pandemie. Asta e economia ţării. Sunt 40 de miliarde de euro pe care Guvernul Cîţu şi Orban le-a împrumutat, dar nimeni nu răspunde pentru banii ăştia. (…) Astea sunt cele mai importante. Guvernul respectă cetăţenii pentru că a împrumutat ţara şi până la urmă şi copiii noştri vor rămâne să plătească datoria?”.

Daniel Ghiţă a fost văzut de mai multe ori în plenul Camerei Deputaţilor sau pe holul sălii de plen fără mască de protecţie sau purtând masca fără să-şi acopere şi nasul.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat, marţi, că va pune la dispoziţia Poliţiei orice fel de element care să ajute la aplicarea legii, în cazul parlamentarilor care nu respectă regulile şi nu poartă mască. Deputatul Mihai Polițeanu (USR PLUS) a postat o fotografie de la ședința Camerei Deputaților, în care deputatul PSD Daniel Ghiță ține masca sub bărbie, chiar și după ce președintele de ședință a cerut ca toți deputații să poarte masca.

Întrebat cum comentează faptul că în continuare sunt deputaţi care nu poartă mască în plen şi pe holul sălii de plen, Orban a spus: „Vom pune la dispoziţia Poliţiei orice fel de element care să îi ajute să aplice legea şi în cazul parlamentarilor care nu respectă regulile. Am transmis faptul că, din punctul meu de vedere, Poliţia trebuie să îi amendeze în primul rând pe cei care deţin funcţii de responsabilitate în statul român şi care nu respectă regulile”, relatează Agerpres.

Orban a afirmat că atunci când a condus şedinţele de plen ale Camerei Deputaţilor nu a sesizat parlamentari care nu poartă mască şi a adăugat că se gândeşte la posibilitatea introducerii unei prevederi regulamentare cu privire la cei care nu se conformează regulilor.

În ședința de plen de marți însă, când nu a fost condusă de Ludovic Orban, deputatul PSD Daniel Ghiță a refuzat să poarte masca în mod corespunzător.

Deputatul Mihai Polițeanu (USR PLUS) a postat o fotografie din plenul Camerei Deputaților, în care Daniel Ghiță ține masca sub bărbie.

„Circ cu PSD și Daniel Ghiță în plenul Parlamentului României. Președinta de ședință face apel la respectarea legii și respectul față de colegi și instituția Parlamentului, solicitând unor deputați să-și pună masca. Toată lumea se conformează, mai puțin Ghiță.

Parlamentarii PSD aplaudă și începe circul. Ghiță refuză, atrăgând și mai multe aplauze din partea PSD. Liderul grupului PSD refuză și el să discute cu colegul de partid. Se trece mai departe la discutarea legilor. Din nou aplauze satisfăcute din partea PSD”, a scris Mihai Polițeanu pe Facebook.

Și la Senat au fost sesizări legate de neresepectarea măsurilor sanitare.

Senatoarea PNL Alina Gorghiu a acuzat marți PSD că se aliază cu AUR în susținerea discursului anti-vaccinare după ce PSD nu a susținut propunerea sa de sancționare a senatorei ex-AUR Diana Șoșoacă pentru încălcarea regulilor sanitare și instigare la ură prin folosirea unui discurs homofob, xenofob și extremist.

”La propunerea PNL, Biroul Permanent al Senatului a decis sesizarea Comisiei Juridice pe tema derapajelor constante ale unui fost senator AUR (Diana Șoșoacă – n. red.). Voturile coaliției au fost pentru. Regretabil este că PSD și AUR au arătat iar preocuparea pentru a încuraja derapaje nepermise in Senatul Românei. Au ales să se abțină la vot. Este evidentă această coaliție PSD-AUR, de care am simțit nevoia să ne delimităm categoric! Dacă ar fi existat responsabilitate în acel moment în raport cu destinul european al României, astăzi nu ar fi existat AUR în Parlament. Să înțelegem bine: abținerea lor de azi arată susținerea fățișă a PSD-AUR a discursului anti-vaccinare, a unei direcții care este împotriva modernizării societății românești, împotriva occidentalizării. PSD prin votul de azi arată ca este apendicele AUR”, a declarat Alina Gorghiu la finalul ședinței Biroului Permanent al Senatului.

foto Hepta

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22