Daniel Zamfir își retrage proiectul anti-bănci, camuflat ca protecție împotriva cămătăriei

Dora Vulcan | 10.09.2019

Senatorul ALDE Daniel Zamfir, și-a retras marți proiectul de protecție a consumatorilor împotriva cămătăriei și a altor forme de abuz de putere economică.

Pe aceeași temă

Proiectul reunește alte trei proiecte care au fost deja invalidate de Curtea Constituțională. Proiectul a primit aviz negativ din partea Consiliului Economic și Social, scrie Hotnews.ro, care notează că senatorul a fost de negăsit pentru a explica rațiunile retragerii proiectului.

Cunoscut pentru atitudinea anti-sistem bancar și anti-BNR, senatorul ALDE, exclus din PNL după derapaje și atacuri repetate la adresa conducerii liberale, Daniel Zamfir a venit în luna mai a acestui an cu un proiect care-și propunea, nici mai mult nici mai puțin, decât plafonarea dobânzilor la bănci, convertirea creditelor în valută la cursul inițial, din perioada luării creditului și obligația vânzării creditului externalizat la prețul la care acesta a fost vândut.

Proiectul nu a fost însoțit de un studiu de impact care să arate ce ar fi putut însemna aplicarea acestor măsuri în economia reală.

Fără susținerea PSD, abandonat de ALDE la guvernare în urmă cu două săptămâni, Zamfir nu ar fi avut nicio șansă să-și promoveze proiectul, motivul cel mai probabil pentru care și l-a retras.


Pe de altă parte, având în vedere că este an electoral, e dificil de crezut că vor exista parlamentari responsabili, care să analizeze cu maximă atenție acest proiect și să-l respingă la vot. Ca dovadă, proiectele anterioare ale aceluiași senator, au fost demantelate abia la Curtea Constituțională, trecând prin Parlament ca prin brânză.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22