Darius Valcov a RECUNOSCUT ca a primit o spaga de 1,5 milioane de euro (referat DNA)

T.d. | 07.04.2015

Pe aceeași temă

Darius Valcov a recunosc o parte din acuzatiile care ii sunt aduse. Astfel, potrivit referatului DNA prin care se cere arestarea preventiva a fostului ministru de Finante intr-un nou dosar, Valcov a admis faptul ca a primit o spaga de 1,5 milioana de euro de la omul de afaceri Theodor Berna. Banii trebuiau sa asigure atribuirea unor lucrari catre firma acestuia, Tehnologica Radion SRL.

Valcov a recunoscut ca a primit atat bani cash, cat si prin intermediul unor societati, potrivit Agerpres.

"De asemenea, inculpatul a declarat că a primit suma de 1,5 milioane euro, începând cu anul 2011, prin intermediul inculpatului Prina Minel Florin, administrator public la Primăria Slatina, acesta stabilind și modalitatea de plată. Totodată, inculpatul susține că știa de la Prina Minel Florin, Ramba Andrei Ovidiu și Șușală Lucian Petruț că o parte din bani au fost remiși și prin intermediul firmei Plus Confort SRL", se precizează în referatul DNA.

CITESTE SI: Vizat de o noua cerere de arestare, Darius Valcov DEMISIONEAZA din Parlament

Astfel, fostul ministru a spus in timpul audierilor ca a primit banii in cauza, incepand cu 2011, in mai multe transe, potrivit Digi24. Sumele erau intermediate de o societate comerciala controlata de un apropiat.

In schimbul banilor, Valcov urma sa-si exercite influenta pentru ca firma lui Berna – denuntator in dosar – sa castige contracte din bani publici.

Referatul procurorilor scoate in evidenta si alte informatii, precum cea ca fostul ministru si-a imprumutat mai multi apropiat, printre care si familia deputatului Daniel Barbulescu, cel care a vorbit la DNA despre seiful lui Valcov. Fostul sef de la Finante le-ar fi imprumutat sume mari de bani despre care spunea ca le avea de la mai multe nunti si botezuri, pentru deschiderea unor societati comerciale, din al caror profit urma sa-si traga si el o cota parte.
 

DNA a cerut arestarea lui Valcov, magistratii au respins solicitarea

DNA a solicitat, marti, arestarea preventiva pentru 30 de zile a fostului ministru de Finante, insa cererea a fost respinsa de magistratii Inaltei Curti.

Conform procurorilor DNA, Valcov ar fi efectuat operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functia de primar, senator si ministru, utilizand informatii detinute in virtutea acestora, in legatura cu o firma de cadastru, una de contabilitate si un birou de avocatura, firme pe care le detinea si pe care le administra prin interpusi.

In urma acestor operatiuni, Valcov ar fi obtinut 90.000 dolari si 1.323.850 lei si ar fi cumparat 3 lingouri de aur, un tablou cu rama aurie, inscriptionat RENOIR, un tablou inscriptionat JEAN COCTEAU si o pictura pe lemn, inscriptionat AUREL ACASANDREI.

Fostul ministru este in arest preventiv, in urma unei decizii de joia trecuta a ICCJ.

CITESTE SI:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22