Darius Valcov: Noul sistem de taxare a redeventelor petroliere va fi prezentat de Guvern in aprilie

P.c. | 02.03.2015

Pe aceeași temă

Darius Valcov, ministrul Finantelor, a declarat, intr-un interviu pentru HotNewsca un nou sistem de calcul al redeventelor petroliere va fi prezentat in Guvern in luna aprilie. Daca proiectul va fi adoptat de Guvern, va fi trimis in Parlament.


Intrebat daca noul mod de calcul va fi bazat pe taxarea venitului sau a profitului realizat de companiile din industria extractiva, Valcov a spus ca Ministerul Finantelor nu a luat inca o decizie in acest sens, acum fiind cantarite toate optiunile.
 

Reamintim ca Guvernul Ponta a prelungit cu inca un an actualul sistem de redevente, care expira in decembrie 2014, in ciuda promisiunilor repetate ca va impune un sistem care sa aduca mai multi bani la bugetul Romaniei. Ponta a motivat la acel moment decizia Guvernului de a prelungi actualul sistem de redevente petroliere si nu de a-l schimba pentru mai multi bani la buget cu faptul ca nu pot fi operate modificari "peste noapte", desi Guvernul a inceput de un an discutiile pe aceasta tema cu firmele petroliere.
 

CITITI SI: Victor Ponta: Parlamentul să stabilească prevederi clare privind redevenţele şi exploatările

 

Principalele companii din sectorul petrolului si gazelor din Romania sunt OMV Petrom, Rompetrol (detinuta de KazMunaiGaz din Kazahstan), Lukoil (Rusia), MOL (Ungaria), Eni (Italia) si Romgaz Medias.
 

Productia de gaze este asigurata in proportii aproape egale de Romgaz si OMV Petrom. OMV Petrom este singura companie care extrage titei, avand acest drept prin contractul de privatizare catre grupul austriac OMV, in 2004.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22