Darius Vâlcov, fost ministru, acuzat de corupție, angajat la grupul parlamentar al PSD

E.b. | 23.06.2017

Darius Vâlcov, fost ministru al Finanţelor în Guvernul Ponta, a declarat că este „angajat” al grupului parlamentar al PSD din Camera Deputaţilor.

Pe aceeași temă

 

 

Darius Vâlcov a venit, joi, la Palatul Parlamentului și a fost surprins de jurnalişti în zona lifturilor care fac accesul către zona grupului parlamentar al PSD, dar şi către zona biroului preşedintelui Camerei, liderul PSD Liviu Dragnea.

 

Întrebat de jurnalişti ce face acolo, Vâlcov a spus că este „angajat” al grupului parlamentar al PSD, conform Gândul.

 

Am spus de ce am venit”, le-a spus Vâlcov jurnaliştilor, el precizând că este angajat al grupului PSD.

 

Întrebat dacă a făcut modificări la programul de guvernare al PSD, Vâlcov a spus că acest lucru va fi transmis de către preşedintele PSD Liviu Dragnea.

 

Darius Vâlcov a fost cel care a elaborat evaluarea Guvernului Grindeanu, care a stat la baza retragerii sprijinului politic de către PSD şi ALDE, demis ulterior prin moţiune de cenzură depusă de PSD şi ALDE.

 

Liderul PSD Liviu Dragnea a spus în repetate rânduri că Vâlcov a lucrat la programul de guvernare, fiind unul dintre cei mai importanţi social-democraţi care au lucrat la acest program.

 

Dragnea a criticat, miercuri, la dezbaterea moţiunii de cenzură, atitudinea Justiţiei faţă de trei social-democraţi, respectiv Nicolae Bădălău, Adrian Ţuţuianu şi Darius Vâlcov, apreciind că nu e doar o coincidenţă ce s-a întâmplat cu aceştia înainte de votul la moţiune.

 

„Sunt autoritar pentru că am spus că trebuie să separăm politica de servicii? Sunt autoritar poate pentru că am cerut să redăm Justiţiei independenţa? Şi apropo de independenţa Justiţiei...Nu putem să ne prefacem că ce s-a întâmplat luni şi marţi cu trei colegi de-ai nostru reprezintă doar o coincidenţă”, a spus Dragnea.

 

Luni şi marţi preşedintele executiv al PSD (Nicolae Bădălău, n.r.) şi preşedintele Comisiei de control SRI (Adrian Ţuţuianu, n.r.) – sigur, o comisie neimportantă - au fost chemaţi la DNA, aşa, ca martori, pentru imagine. Ieri, un coleg de-al nostru, care înţeleg azi că a deranjat foarte mult că a prezentat o evaluare (Darius Vâlcov, n.r.) a fost luat cu mascaţii de acasă. Asta e calea pe care trebuie să mergem în continuare, la nesfârşit, şi această ţară să rămână captivă unor forţe care nu participă în alegeri?”, a adăugat Dragnea.

 

 

 

**********************

 

Darius Vâlcov, fostul ministrul al Finanțelor, a fost inculpat, marţi, într-un nou dosar instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, fiind acuzat de instigare la dare şi luare de mită. El a fost plasat sub control judiciar 60 de zile, cu interdicţia de a părăsi România.

 

Măsura a fost luată luată în dosarul privindu-l pe un funcţionar public din cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Olt, acuzat că a luat mită timp de trei ani de la o firmă controlată de către Vâlcov.Anterior, el a fost acuzat de DNA de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate de acesta, de primar al municipiului Slatina, senator şi ministru de Finanţe, cazul său fiind intens mediatizat.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22