De ce a fost condamnat Nicuşor Constantinescu la 15 ani de închisoare

E.b. | 16.10.2016

Nicuşor Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, s-a folosit de funcţia şi de banii instituţiei pentru a-şi promova imaginea în campanii electorale. Interesul personal era pe primul plan iar problemele de sănătate invocate au fost mereu un pretext pentru a tergiversa procesul.

Pe aceeași temă

 

 

Acesta a fost motivul pentru care a primit 15 ani de închisoare în dosarul perdelelor forestiere, spun magistraţii în motivare.  

 

Nicuşor Constantinescu a fost judecat pentru şase acuzaţii de abuz în serviciu. Toates sunt legate de atribuirea unor contracte finanţate de la bugetul Consiliului Judeţean Constanţa, conform Digi24.ro

 

„În concepţia inculpatului Constantinescu, proiectele finanţate de Consiliul Judeţean au constituit doar un pretext pentru deturnarea unei părţi importante a bugetului judeţului. În acelaşi timp, popularizarea la nivelul tuturor localităţilor a acestor programe a servit, într-o măsură semnificativă, şi promovării electorale a inculpatului Constantinescu”, scrie în motivarea Curţii de Apel Bucureşti.

 

Instanţa a validat prejudiciul calculat de procurorii DNA la aproximativ 30 de milioane de lei.

 

„Se conturează o anumită atitudine constantă a inculpatului faţă, nu numai de bugetul instituţiei pe care o conducea prin prisma funcţiei sale, dar şi faţă de interesele comunităţii pe care era chemat să o susţină, atitudine ce poate fi caracterizată ca fiind îndreptată exclusiv spre atingerea scopurilor personale, într-o vădită indiferenţă faţă de responsabilităţile ce îi reveneau în virtutea funcţiei sale”, conform  judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti.

 

Mai mult, instanţa de judecată a considerat că starea de sănătate a lui Nicuşor Constantinescu nu este un argument pentru o pedeapsă mai mică. Judecătorul Curţii de Apel arată că atitudinea din timpul procesului denotă că fostul lider local s-a folosit de problemele medicale pentru a tergiversa procesul.

 

M-a externat DNA-ul din spital”, se plângea, în această vară, fostul şef al CJ Constanţa.

 

Sentinţa de condamnare la 15 ani de închisoare nu este definitivă. Nicuşor Constantinescu a contestat-o, iar procesul se va relua la curtea supremă, în luna noiembrie.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22