De Cioloș depinde dacă PSD intră sau nu în opoziție, spune Ludovic Orban

Silvia Simion | 19.01.2016

Prim-vicepreședintele PNL Ludovic Orban susține că dacă Guvernul Cioloș va iniția modificarea legilor funcționarului public și a legii salarizării, va plasa imediat PSD în opoziție.

Pe aceeași temă

 

Eu cred că e necesară modificarea Legii funcționarului public, prin care să fie depolitizat corpul funcționarilor publici. Dacă Guvernul va face lucrul ăsta, evident că PSD va fi trecut automat în opoziție. Cred că trebuie schimbați toți managerii de companii, toți secretarii de stat, toți prefecții care sunt numiți politic. Lucrurile astea, de asemenea, vor genera opoziția PSD. Dacă Guvernul vine cu o Lege a salarizării care să stimuleze performanța, care să creeze un sistem de competiție onestă în administrația publică, de asemenea, va pune PSD pe picioarele de dinapoi”, a afirmat Ludovic Orban, vicepreședinte al Camerei Deputaților, într-un interviu acordat Revistei 22.

 

Liderul liberal susține că partidul său nu poate influența Guvernul decât prin inițierea unor proiecte de legi sau să ia poziții publice prin care să determine Executivul să facă lucruri necesare în societate, în timp ce PSD și UNPR și-a păstrat oameni în Guvern, inclusiv secretari de stat.

 

PSD și UNPR și-au păstrat oamenii (în Guvern, n.r.). Ritmul de depolitizare a managementului ministerelor, agențiilor, companiilor de stat, a prefecturilor, a corpului funcționarilor publici este extrem de lent și nu știu dacă până la urmă guvernul Cioloș va urmări sistematic acest proces de depolitizare”, a afirmat Ludovic Orban, vicepreședinte al Camerei Deputaților.

Acesta susține că PNL a devenit în mare măsură dependent de ceea ce vrea să facă guvernul Cioloș, întrucât partidul nu-și poate pune în practică propriile idei de guvernare.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22