De partea manifestanților, deputatul PSD Răzvan Rotaru critică modificarea Codurilor penale

Dora Vulcan | 02.02.2017

Deputatul PSD Răzvan Rotaru a spus joi că este de acord cu protestele anti-guvernamentale din ultimele două zile, el afirmând și că decizia Guvernului Grindeanu de modificare a codurilor penale ”nu este cea mai bună” și că a afectat imaginea partidului.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 ”Eu sunt de acord cu tot ceea ce fac protestatarii. Fac lucruri normale. Suntem la 27 de ani de la Revoluție, iar democrația trebuie să își spună cuvântul. Cred că putem manifesta, fără să ajungem la incidente. (...) Nu trebuie să trăim cu frica în sân în a ne exprima și în a ne spune punctul de vedere”, a afirmat Rotaru, citat de Agerpres.

 

Parlamentarul PSD Botoșani este de părere că proiectele de ordonanțe privind modificarea codurilor penale trebuiau lăsate o perioadă mai lungă de timp în dezbatere publică.

 

'Trebuia lăsată o perioadă mai lungă de discuții vis-a-vis de aceste ordonanțe de urgențe și cred că lucrurile s-ar fi rezolvat mult mai bine. Nu am mai avut timp să mai discutăm propunerile noastre și măsurile cuprinse în programul de guvernare, pentru că s-au luat măsuri foarte bune. Păcat că s-a luat această decizie. Din punctul meu de vedere, nu este cea mai bună, dar sper să revină înțelepciunea și să se găsească soluția cea mai bună', a adăugat parlamentarul botoșănean.

 

Răzvan Rotaru precizează că actele normative adoptate marți de Executiv conțin și 'lucruri foarte bune', mai puțin cel cu privire la dezincriminarea abuzului în serviciu pentru un prejudiciu mai mic de 200.000 de lei.

 

”Trebuie citite foarte bine acele două ordonanțe, că sunt și lucruri foarte bune acolo. Poate sunt câteva lucruri care poate ar trebui eliminate, dar în mare parte sunt și lucruri foarte bune. Cred că problema care a deranjat pe cea multă lume este acea sumă care devine penal sau nu devine penal, cea de 200.000 de lei. Acolo trebuia găsită o soluție pentru a nu se interpreta dacă este abuz în serviciu sau nu este abuz în serviciu”, a spus Rotaru. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22