De ziua lui, spectatorii de la Național i-au cântat La mulți ani lui Victor Rebengiuc VIDEO

Dora Vulcan | 11.02.2018

Actorul Victor Rebengiuc a fost sarbatorit sâmbătă seara, la împlinirea celor 85 de ani, pe scena teatrului național din București, după o reprezentație a piesei ”Regele moare", de Eugene Ionesco. Spectatorii i-au cantat "La mulți ani" și l-au aplaudat îndelung.

Pe aceeași temă

 

 

 

 Dupa reprezentatia "Regele moare", in care Victor Rebengiuc joaca alaturi de sotia sa, Mariana Mihut, pe scena a urcat actorul Ion Caramitru, directorul nationalului bucurestean.

 

"Acest domn, acest coleg, artist de prim rang, profesor pentru toate generatiile de artisti pe care le-am cunoscut impreuna, un adevarat exemplu, implineste in seara aceasta 85 de ani", a spus Caramitru.

 

"Am vrut sa joc in seara asta. E un cadou pe care mi l-am facut mie insumi. Am vrut sa fiu alaturi de colegii mei pe care ii iubesc foarte tare. Imi place rolul acesta, am vrut sa il joc de ziua mea. Imi place piesa, imi plac regizorii care au pus piesa in scena. Imi placeti dumneavoastra si am vrut sa sarbatoresc impreuna cu dumneavoastra aceasta cantitate de ani inesperata din punctul meu de vedere. Nu m-am gandit niciodata ca o sa ajung pana aici, dar daca am ajuns, am zis hai sa joc", a spus Rebengiuc, citat de News.ro. 

 

 

Nascut pe 10 februarie 1933, Victor Rebengiuc a urmat cursurile Institutului de Teatru din Bucuresti, la clasa profesorilor Aura Buzescu si Beate Fredanov, promotia 1956. Este actor de teatru si film. A interpretat mai mult de 50 de personaje la Teatrul Bulandra si la Teatrul National si alte 33 de roluri in teatre din tara. A primit indicatii regizorale de la Liviu Ciulei, Lucian Pintilie, Ion Cojar, Vlad Mugur si Yuri Kordonsky, dar si de la Cristi Puiu, Calin Peter Netzer, Radu Muntean si Radu Jude.

 

Filmografia inseamna peste 70 de roluri, iar printre cele mai importante se numara Apostol Bologa, "Padurea spanzuratilor" (1965), Tanase Scatiu, in 1976, Stefan Tipatescu, in "O scrisoare pierduta" (1977), Pampon, in "De ce trag clopotele, Mitica?" (1981), Ilie Moromete, in "Morometii" (1987), Ion, in "Medalia de onoare" (2009), pentru care a primit mai multe premii internationale, si Stan Paraschiv, in "Aferim!" (2015). Cel mai recent film in care poate fi vazut Victor Rebengiuc este "Octav", de Serge Celebidache.

 

A fost rector al Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica "Ion Luca Caragiale" (UNATC) din Bucuresti, iar in 2008 i-a fost acordat titlul de Doctor Honoris Causa din partea UNATC. In 2009, Pixar a dorit ca actorul roman sa asigure vocea personajului Charles Muntz pentru versiunea romaneasca a filmului "Up".

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22