Dean Thompson, Insarcinatul cu Afaceri al SUA la Bucuresti: Managerii companiilor de stat trebuie selectați TRANSPARENT si lasati sa decida singuri, FARA influente POLITICE

P.c. | 30.03.2015

Pe aceeași temă

Dean Thompson, Însărcinatul cu afaceri al SUA la București, a declarat ca, pentru binele economiei romanesti, Guvernul ar trebui sa se asigure ca managerii companiilor de stat sunt numiti in mod transparent si lasati sa decida fara influente politice, relateaza Agerpres.

 

"Primul pas către o bună guvernanță corporativă este să ai oamenii potriviți — competenți, cu experiență și profesioniști — în consiliul director. Guvernul român trebuie să se asigure că entitățile controlate de stat sunt conduse de manageri privați profesioniști selectați printr-un proces transparent și competitiv, fără influențe politice", a spus diplomatul.

 

Thompson a spus ca acesti manageri trebuie lasati sa ia decizii pe cont propriu, "fără teama de interferențe din partea oficialilor guvernamentali": "Capacitatea de a lua decizii potrivite, ca parte guvernării corporative, are avantaje adiționale, deși deseori necunoscute — consolidează o companie împotriva amenințării corupției și ajută economia unei țări să crească", a adăugat diplomatul american.

 

CITITI SI: Dean Thompson, insarcinatul cu Afaceri al SUA la Bucuresti: Institutiile care aplica legea trebuie sa fie INDEPENDENTE

 

Thompson considera ca, pentru a atrage investitori straini, Romania trebuie să continue progresele în privința luptei anitcoruptie si a asigurarii unui bun climat investițional și a unui mediu de afaceri sigur: "Companiile americane caută oportunități de investiții care oferă beneficii. România a făcute deja multe lucruri pentru a atrage investiții străine directe, venite inclusiv din partea companiilor americane, dar încă putem face multe. Companiile americane, ca toate companiile, caută o piață stabilă, transparentă și predictibilă, cu beneficii și costuri clare și predictibile", a susținut Dean Thompson.

 

CITITI SI: Klaus Iohannis, discurs in fata oficialilor americani prezenti in Romania: Cooperare ECONOMICA bilaterala este ESENTIALA

 

Declaratiile lui Thompson au fost facute la Forumul "Noi Perspective ale Parteneriatului Strategic Statele Unite - Romania", organizat in prezenta unor oficiali americani aflati in vizita in Romania. Presedintele Klaus Iohannis a participat si el la acest eveniment.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22