Decizia CJ Constanta in procesul lui Nicusor Constantinescu

T.d. | 23.12.2014

Pe aceeași temă

Consiliul Judetean (CJ) Constanta a decis sa nu se constituie parte civila in procesul presedintelui CJ, Nicusor Constantinescu, potrivit Romania Libera.

Decizia a fost luata la trei luni si jumatate de la solicitarea oficiala a DNA, adresata in acest sens CJ Constanta.

Propunerea mea este să așteptăm să vedem rezultatul procesului. Vedem cât este, dacă este vorba de vreo pagubă, și imediat după hotărârea definitivă care va fi, noi, Consiliul Județean, să ne constituim parte civilă, să introducem acțiune la instanța civilă pentru recuperarea prejudiciului”, a declarat vicepresedintele institutiei judetene, Cristinel Dragomir.

Oficialul a subliniat că nu este o hotărâre de Consiliul, ci un acord. Decizia a fost aprobată în unanimitate de consilierii locali din toate partidele. Hotărârea de azi este diferită de cea de la mijlocul săptămânii, când conducerea CJC anunța că dorește să angajeze un expert independent pentru a stabili prejudiciul.

Nicuşor Constantinescu e trimis în judecată în trei dosare. În dosarul in cauza este cercetat alături de alte 18 persoane fizice şi juridice. Ministerul Finanţelor Publice s-a constituit parte civilă în cauză, cu suma de 1.269.486,85 de lei, raportat la prejudiciul adus statului.

În sarcina lui Nicușor Constantinescu s-au reţinut infracţiunile concurente de abuz în serviciu în formă continuată (şase infracţiuni), spălarea banilor şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22