Decizia de eliberare din arest a lui Oprescu, data de controversata judecatoare Costiniu

Tudor Despina | 29.10.2015

Eliberarea lui Sorin Oprescu din arestul Capitalei si plasarea sa in arest la domiciliu provoaca noi controverse. Potrivit Romania Libera, decizia de eliberare in acest caz a fost data de judecatoarea Viorica Costiniu.

Pe aceeași temă

 

Este vorba despre acelasi magistrat care l-a eliberat din arest pe Sorin Ovidiu Vintu si a refuzat arestarea lui Puiu Popoviciu. Mai mult, sotul judecatoarei este Florin Costiniu, fost magistrat la Curtea Suprema, arestat pentru fapte de coruptie alaturi de fostul senator PSD Catalin Voicu.

 

Viorica Costiniu este si presedinte de onoare al Asociatiei Magistratilor din Romania din 2000.

 

  • Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost plasat in arest la domiciliu in dosarul care este cercetat de Directia Nationala Anticoruptie pentru luare de mita, a decis joi Curtea de Apel Bucuresti.

 

Sorin Oprescu a iesit, in aceasta dupa-amiaza, din arestul Politiei Capitalei. Primarul suspendat al Bucurestiului a fost retinut in a comunica cu presa, la momentul iesirii din arest. "E prea devreme sa ne pronuntam, suntem in cursul anchetei. Le multumesc bucurestenilor care m-au sustinut si ii asigur ca nu i-am dezamagit. Vreau sa ma ingrijesc de sanatate", a spus Oprescu.

 

In plus, arata sursa citata, avocatii lui Oprescu sustin ca vor cere aviz pentru internarea primarului suspendat in spital, in vederea unor investigatii medicale.

 

DNA extinde acuzatiile

 

DNA a anuntat recent ca a extins acuzatiile fata de Sorin Oprescu pentru spalare de bani, abuz in serviciu si constituire de grup infractional organizat.

 

In cauza, procurorii anticoruptie au dispus sechestru pe “5/6 dintr-un imobil situat în București, sectorul 1, cu o suprafață utilă totală de 244,19 mp (inclusiv, logie, terasă, loc de parcare la demisol și boxa) și cota parte indiviză ce reprezintă 101,64 mp teren, ambele bunuri aflate în proprietatea lui OPRESCU SORIN MIRCEA, până la concurența valorii de 1.264.531,8 lei.

 

De asemenea, s-a dispus indisponibilizarea prin sechestru a unui imobil aparținând partenerei de viață a lui OPRESCU SORIN MIRCEA, situat în București, sectorul 1, până la concurența valorii de 2.411.019,01 lei.

 

La dispunerea acestei măsuri s-au avut în vedere prevederile referitoare la confiscarea extinsă”, transmite DNA intr-un comunicat.

 

Arestat preventiv in 6 Septembrie pentru luare de mita, Sorin Oprescu a ramas o perioada in arest preventiv, dupa ce diferite instante au respins cererile pentru masuri mai usoare.

 

Potrivit DNA, în perioada 2013 — 2015, un grup la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelora, cu titlu de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22