Decizia in cazul lui Toba va fi luata de persoane care stiu ce-i un doctorat, declară Andruh

E.b. | 04.09.2016

Decizia finala privind doctoratul lui Petre Toba va fi data miercuri de catre Consiliul General al CNATDCU. "In sala vor fi prezente persoane care stiu ce este un doctorat" a declarat pentru HotNews Marius Andruh, vicepresedinte al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare.

Pe aceeași temă

 

 

"Am convocat sedinta pentru ziua de miercuri, ora 10.00, decizia se va lua direct, nu prin vot electronic", a spus Andruh. 

 

"In sala vor fi prezente persoane care stiu ce este un doctorat", a declarat vicepresedintele Consiliului, in conditiile in care o comisie de trei persoane din cadrul CNATDCU a hotarat ca ministrul demisionar de interne nu a plagiat, propunerea lor fiind de pastrare a titlului de doctor, conform HotNews.ro

 

„Este un raport realizat de trei oameni, Consiliul General are 47 de membri, fiecare trebuie sa-si spuna parerea”, a explicat Marius Andruh.

 

Despre problema plagiatelor in general, vicepresedintele CNATDCU a spus ca "exista multe cazuri , chiar daca nu sunt nume sonore, doctoratul isi pierde semnificatia din aceasta cauza". 

 

In ce priveste opinia sa despre cazul doctoratului lui Petre Toba, Andruh, care tine locul presedintelui Consiliului in lipsa acestuia, a declarat ca, pentru a exista o procedura corecta, nu si-o poate spune pentru ca ar influenta alti membri CNATDCU. 

Tot miercuri se va lua o decizie finala si in cazul lui Florentin Pandele, in cazul caruia o comisie CNATDCU a decis ca nu este plagiata.


Marius Andruh era la conducerea CNATDCU in iunie 2012, atunci cand Consiliul a decis ca doctoratul lui Victor Ponta a fost plagiat. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22