Decizie definitiva a ICCJ: Cristian David, arest la domiciliul, dupa 2 luni in arestul Capitalei

M. B. | 21.03.2015

Pe aceeași temă

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a respins definitiv, vineri seara, prelungirea arestării preventive a fostului ministru de Interne Cristian David, urmând ca acesta să fie plasat în arest la domiciliu. Hotărârea este definitivă.

 

Cristian David se afla în arest preventiv din data de 22 ianuarie, el fiind acuzat de luare de mită.

 

În ultima săptămână, ICCJ a mai respins cererile DNA privind arestarea preventivă a primarului Radu Mazăre (dar decizia nu este definitivă), a lui Toni Greblă (pentru care procurorii au solicitat arest la domiciliu, dar judecătorii au hotărât cercetarea în libertate; decizie definitivă), iar Curtea de Apel București a refuzat arestarea preventivă a Laurei Voicu, avocata Alinei Bica (nici această decizie nu este definitivă).

 

De asemenea, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la ICCJ a respins și contestația DNA la înlocuirea arestului preventiv, cu arest la domiciliu, în cazul lui Viorel Hrebenciuc, acuzat în dosarul retrocedărilor celor 143 de hectare din județul Bacău. Fostul deputat a fost eliberat din arest și a ajuns acasă.

 

Cristian David ar fi primit în 2007 o mită de 500.000 de euro pentru a interveni pe lângă prefectul Bîgiu Cristinel ca să faciliteze restituirea unui teren intravilan din Buzău.

 

În același dosar a fost pus sub urmărire penală și omul de afaceri Gheorghe Doloiu, președintele Consiliului de Administrație al societății Legume Fructe SA din Buzău.

 

Doloiu este urmărit penal pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită, el fiind persoana de legătură între Adrian Mladin, cel de la care ar fi primit mită Cristian David, și fostul prefect de Buzău Cristinel Bîgiu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22