Declarație halucinantă a lui Teodosie despre pelerinajul ilegal de la Peștera Sf. Andrei

Redactia | 30.11.2020

Arhiepiscopul Teodosie, confruntat cu pericolul în care chiar el îi expune pe enoriaşi la pelerinajul de Sfântul Andrei, a făcut o declarație șocantă.

Pe aceeași temă

„Cine vine la sărbătoare, dacă acolo este momentul să plece din viața aceasta, pleacă la Dumnezeu. Dar a venit la sărbătoare, a venit însetat cu sufletul după Dumnezeu. Nu există sănătate publică, omul se îmbolnăvește mai întâi înăuntru, în suflet. Dacă sufletul este trist, orice tristețe aduce boală. Eu sunt contrariat de ce suntem obligați să stăm în frig la slujbe, în afară de ziua Sfântului Andrei. Nu ai cum să-i pui pe credincioși afară, decât dacă vrei să-i extermini, eu nu vreau să-i extermin pe credincioși”, a declarat ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, întrebat ce se întâmpla dacă un credincios se îmbolnăvește de COVID-19.

El nu a explicat, însă, ce se întâmplă cu cei care vor lua virusul după ce credincioșii care au fost la Peștera îl vor disemina în colectivitățile lor și dacă-și asumă vreo responsabilitate pentru că-i transformă pe creștini în instrumente ale răspândirii bolii.

ÎPS Teodosie ignoră o decizie judecătorească și, totodată, îi sfidează pe guvernanți.

Deși instanța a stabilit că pelerinajul la peștera Sfântului Andrei să fie organizat doar cu localnicii din comuna Ion Corvin, Arhiepiscopul Tomisului le-a ordonat tuturor preoților și călugărilor din Constanța să meargă mâine la mănăstire.

În județul cu una dintre cele mai mari rate de infectare din țară el i-a chemat pe credincioșii din toată țara la pelerinaj.

Constanța înregistrează 7,58 de cazuri de COVID-19 la mia de locuitori iar când s-a declanșat carantina avea aproape 9.

În această dimineață, 130 de polițiști și jandarmi sunt prezenți în localitatea Ion Corvin, acolo unde are loc pelerinajul de Sfântul Andrei. Autoritățile au luat măsuri speciale pentru ca acestă slujbă să se desfășoare fără a pune în pericol sănătatea participanților. Totodată, forțele de ordine nu îi împiedică pe enoriași să meargă la pelerinaj, dar îi avertizează că vor fi amendați.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22