Declarațiile liderilor social-democrați înainte de ședința CEx în care se decide soarta lui Dăncilă

Laurentiu Gheorghe | 26.11.2019

Încercarea lui Marcel Ciolacu de a prelua conducerea PSD se lovește de opoziția Vioricăi Dăncilă care refuză să-și dea demisia. Cele două tabere beligerante se confruntă în primul CEx de după prezidențiale

Pe aceeași temă

Principalele declarații pe scările de la intrarea în sediul partidului din Kiseleff nr. 10:

Marcel Ciolacu, vârful de lance al puciștilor împotriva Vioricăi Dăncilă:

„Nu pot cere demisia cuiva. Demisia e un act unilateral”, a spus președintele Camerei deputaților, care vrea să-i ia locul lui Dăncilă.

Eugen Teodorovici: „Eu nu îmi dau demisia. Eu nu am cedat în fața unor competiții. Trebuie să respectăm statutul. Congres trebuie făcut cât mai repede, dar ținând cont de pașii care trebuie făcuți înainte. PSD nu e de vânzare, nu e preț pentru PSD. Dăncilă știe ce are de făcut. Trebuie făcută o analiză și la centru și la filialele locale.”

Când Marcel Ciolacu, șeful puciștilor din PSD, intra în curte, fostul ministru de Finanțe a exclamat: „Vine liderul maxim!”

Niculae Bădălău, preşedintele PSD Giurgiu, a declarat marţi seara, la sosirea la sediul partidului, că este nevoie de un congres extraordinar, simpla demisie a Vioricăi Dăncilă ducând doar la înlocuirea acesteia cu preşedintele executiv, Eugen Teodorovici.

"Eu am spus că o echipă responsabilă își asumă rezultatele. Așa cum își asumă victoria, își asumă înfrângerea. Demisia e unilaterală. După demisie ar trebui un congres cât mai rapid. Nu se întâmplă nimic dacă Dăncilă nu demisionează. CEX-ul, cu 16 voturi, are dreptul să convoace Congresul. Un congres e foarte binevenit. Trebuie să facem un congres nu pentru cine, ci pentru ce. Trebuie să venim cu un proiect. (...) Avem un președinte executiv și, conform statutului, el asigură șefia partidului până la congres. Trebuie să ținem partidul, avem o responsabilitate față de milioanele de oameni care ne-au sprijinit. Trebuie să facem o analiză", a declarat Niculae Bădălău, preşedintele PSD Giurgiu.

Gabriela Firea a anunțat că ea își dorește un Congres și o reformare a partidului, dar nu cu oameni vechi, după ce Gabriel Oprea a ajuns vicepreședintele partidului în urma unei înțelegeri secrete făcută cu Viorica Dăncilă. Firea a anunțat că în cazul în care vor fi demisii în această seară, ea nu vrea nicio funcție interimară, ci va dori să candideze la Congres.

„Trebuie să avem grijă ca după ședința din această seară să rămânem uniți, partidul să nu aibă de suferit mai mult decât o face, să nu ne împărțim în 3-4 echipe. Trebuie să ne reformăm, dar o reformă reală, adevărată. Eu nu m-am întâlnit cu cineva ca să fac vreun rău acestui partid. Am înțeles că sunt mai multe variante, să vedem care echipă va strânge mai multe sufragii, să ieșim o echipă, nu mai multe.

Am înțeles că sunt propuneri ca să fie cerute demisii. Să respectăm statutul, să organizăm cât mai repede un Congres. Pentru o conducere interimară nu voi candida, pentru una la Congres, mă gândesc, o să discut cu colegii mei din regiunea București – Ilfov”, a declarat primarul Capitalei la intrarea în sediul partidului.

Codrin Ștefănescu, a declarat la sosirea la sediul PSD pentru ședința Comitetului Executiv (CEX), că Viorica Dăncilă a muncit foarte mult, a fost o femeie foarte curajoasă și hotărâtă, iar bilanțul alegerilor prezidențiale „nu e așa negru cum se vede”. El a susținut că trebuie respectat Statutul PSD, potrivit căruia doar Congresul poate alege o nouă conducere.

„Viorica Dăncilă a muncit foarte mult în această campanie, a fost o femeie foarte curajoasă și hotărâtă, a fost aproape în fiecare filialaă, s-a bătut mult alături de colegii din toată țara. Bilanțul nu e așa negru cum se vede, în condițiile în care au fost toți impotriva noastră. Viorica Dăncilă și-a făcut datoria pe deplin. Fiecare a facut tot ce e posibil ppentru a obtine cel mai bun scor”, a spus Codrin Ștefănescu.

Viorica Dăncilă a refuzat să facă declarații înainte de ședința CEx.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22