Declaratiile lui Gabriel Oprea provoaca tulburare in PSD. Liviu Dragnea: Nu suntem captivi in propria guvernare

T.d. | 18.06.2015

Pe aceeași temă

Partidul Social Democrat nu este captiv la guvernare, a spus joi coordonatorul politic al partidului, Liviu Dragnea, in contextul recentelor declaratii ale liderului UNPR, vicepremierul Gabriel Oprea. Dragnea spune ca afirmatiile lui Oprea au provocat “tulburare” in PSD.

In 14 iunie, Gabriel Oprea declara in emisunea “Dupa 20 de ani” de la PRO TV ca daca PSD va modifica “pe furis” Codul Penal in Parlament, UNPR va iesi de la guvernare.

 “I-am spus-o si lui Victor Ponta, le-am spus-o si colegilor de coalitie, in momentul in care constatam ca se lucreaza, de exemplu, la Codul Penal, unii pe furis vor sa-l modifice, sau se doreste un atac asupra statului roman, pe noi ne pierd de parteneri”, a spus Oprea, in emisiunea difuzata de Pro TV.

Liderul UNPR, de care depinde guvernarea Ponta, a spus ca in locul acestuia el si-ar da demisia.

”Eu, dacă aș fi în locul lui, mi-aș da demisia. E decizia lui Victor Ponta. Un om e vinovat, sau nevinovat, printr-o decizie a judecătorilor. Nu e deloc ușor nici pentru imaginea României ca premierul să fie anchetat. E un premier bun, dar poate fi și mai bun.”, a spus Oprea la PRO TV.

Gabriel Oprea spune ca Ponta ar o problema "cat casa" si ca are multe sa-i reproseze.

”Am multe să-i reproșez lui Victor Ponta. Eu l-am crescut. Eu l-am sfătuit de multe ori. Are acum o problemă pe care trebuie să și-o rezolve. E o problemă cât casa. De câte ori va fi chemat la Parchet, se va duce. Cu toate păcatele lui Victor Ponta, are un guvern bun.”, a mai spus vicepremierul.
 

Oprea provoaca ingrijorare in PSD

Declaratiile generalului Oprea au provocat “foarte multa tulburare in PSD”, a spus joi Liviu Dragnea.

Intr-o conferinta de presa sustinuta la Suceava, coordonatorul politic al social-democratilor a reactionat la afirmatiile lui Oprea.

Sa le spunem colegilor nostri ca PSD nu este un partid care se poate preda cuiva sau care sa fie speriat de eventuale declaratii la televizor si nici un partid care sa fie captiv intr-o guvernare pe care o conduce”, a spus Dragnea, potrivit Mediafax.

Coordonatorul politic al PSD a mai spus ca a inteles ce a spus Gabriel Oprea, dar ca afirmatiile de genul celor facute de vicepremier produc “tulburare in partid”.

Genul acesta de declaratii pot produce tot felul de neintelegeri. Din acest motiv putem spune ca nu putem fi captivi. Putem fi parteneri, dar nu putem fi captivi”, a continuat Liviu Dragnea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22