Dedicație pentru Dragnea: Studiu european recomandă alimentele bogate în vitamine D, mai ales iarna

Laurentiu Gheorghe | 05.02.2019

După celebrul slogan lansat de Dragnea „luăm de la servicii și dăm vitamina D la copii” reprezentanța Comisiei Europene prezintă concluziile unui studiu care recomandă o alimentație bogată în vitamina D.

Pe aceeași temă

Reprezentanța Comisiei Europene în România a postat, marți, pe Facebook, un studiu finanțat de Uniunea Europeană și publicat în anul 2017.

Potrivit studiului, cercetătorii recomandă o alimentație bogată în vitamina D, mai ales în lunile de iarnă, care să includă produse precum ouă, pește gras și ciuperci.

"Trebuie să desfășurăm cercetări privind nutriția în grupurile de populație vulnerabile, pentru a dezvolta recomandări specifice etapei de viață pentru aportul de nutrienți", declara coordonatorul de proiect Mairead Kiely cu privire la direcțiile viitoare de cercetare.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a cerut duminică Guvernului să reanalizeze sumele "importante" care sunt alocate serviciilor de informații în proiectul de buget pentru anul 2019 și a avertizat la finalul ședinței conducerii PSD că, dacă acest lucru nu se va realiza la nivelul Executivului, se va face la nivelul Parlamentului, la dezbaterea proiectului. Șeful PSD spunea că "sume importante de aici pot fi alocate serviciilor de sănătate”, de exemplu pentru a fi dată gratuit copiilor vitamina D.

"I-am rugat să analizeze sumele alocate serviciilor secrete. Cred că sume importante de aici pot fi realocate către sănătate, de exemplu. Eu mă gândesc la un program de acordare gratuită pentru toţi copiii din România de vitamina D, este tot un program de siguranţă naţională, program pentru diabet şi doamna prim-ministru împreună cu domnul ministru au spus că vor analiza dacă pot face în Guvern această modificare, dacă nu, eu sigur o s-o fac la Parlament, cu amendamente", afirma Dragnea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22