Degringoladă în PSD: Baronul de Bacău, Dragoș Benea, vrea să-l afară din partid pe primarul Bacăului

Laurentiu Gheorghe | 27.09.2019

Șeful organizației PSD Bacău, Dragoș Benea, cere retragerea sprijinului politic pentru primarul municipiului Bacău, și el membru PSD, Cosmin Necula.

Pe aceeași temă

Organizația județeană îl acuză pe primarul Necula că își critică colegii social-democrați, nu mai respectă valorile PSD-iste și dă vina pe Guvern pentru nereușitele administrației locale.

„Voi propune forurilor statutare ale PSD Bacău, retragerea sprijinului politic pentru dl. Cosmin Necula! (…) Voi cere forurilor statutare PSD Bacău retragerea sprijinului politic acordat primarului C. Necula. Democrația internă va hotărî în această privință. Decât să rămânem încurcați în ițele unei duplicități confortabile, consumatoare de timp prețios, prefer să-mi asum o decizie tranșantă, mult mai apropiată de realitățile de azi din Bacău”, a scris vineri Dragoș Benea pe Facebook.

El l-a acuzat pe primarul orașului că a „inoculat” ideea că guvernul Dăncilă a luat din fondurile destinate Bacăului: „În timp ce județul Bacău e un șantier fără precedent, cu investiții guvernamentale în infrastructură, sănătate, educație și utilități; în timp ce lucrările înaintează cu sprijinul Guvernului PSD și mii de băcăuani beneficiază de aceste investiții, primarul (încă) PSD al Bacăului inoculează în spațiul public (postări, declarații etc) ideea că Guvernul ar fi „luat” banii cetătenilor din Municipiul Bacău”.

Primarul Bacăului, trimis în judecată de DNA

Tribunalul Bacăului, Cosmin Necula, a fost trimis în luna iulie în judecată de DNA pentru abuz în serviciu și prejudiciu de peste jumătate de milion de lei

Dosarul care a fost instrumentat de DNA, a fost propus spre clasare de procurorul de caz în 2018, dar soluția a fost atacată de consilierul independent Cristian Ghingheș, iar instanta a retrimis dosarul la DNA Bacau.

Edilul bacăului se declara insa nevinovat. Cosmin Necula a fost ales primar al municipiului Bacau, in iunie 2016 cu cu 35% din voturi. La recentele alegeri europarlamentare din 26 mai, PSD a obtinut in municipiul Bacau, 18%. Cosmin Necula completeaza lista celor doi primari precedenti, Dumitru Sechelariu si Romeo Stavarache care au avut dosare grele la DNA.

Cosmin Necula, a fost trimis în judecată de procurorii DNA sub acuzația de abuz în serviciu și un prejudiciu de peste o jumătate de milion de lei, potrivit unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție. Alături de el, a fost trimis în judecată și fostul viceprimar, Ștefan Dragoș Daniel, de la ALDE. Ștefan a fost exclus din partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu și demis din funcția de viceprimar luna trecută, pe fondul unui conflict cronic cu primarul Necula.

Concret, cei doi sunt acuzați de DNA de săvârșirea infracțiunii de participație improprie (sub forma determinării) la infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22