Delia Popescu este noul ministru al Comunicatiilor. Iohannis a semnat decretul de numire

Dora Vulcan | 09.08.2016

Delia Popescu, preşedinte al Agenţiei pentru Agenda Digitală a României din 2014, este noul ministru al Comunicaţiilor, a anunţat marţi Guvernul.

Pe aceeași temă

 

Dacian Ciolos a inaintat astazi presedintelui Klaus Iohannis propunerea de numire in functia de ministru al Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala a doamnei Delia Popescu, informeaza un comunicat al Guvernului, citat de Hotnews.ro. Popescu este, din 2014, presedinta Agentiei pentru Agenda Digitala a Romaniei.

 

Cotroceniul a anuntat aproape imediat si a anuntat printr-un comunicat de presa ca presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea Deliei Popescu in functie. 

 

"Ceremonia de depunere a juramantului de investitura in functia de Ministru a doamnei Delia Popescu va avea loc miercuri, 10 august a.c., ora 18:00, la Palatul Cotroceni, Sala Unirii", transmite Administratia Prezidentiala.

 

Premierul Dacian Ciolos a anuntat pe 5 iulie plecarea din Guvern a ministrului Comunicatiilor Marius Bostan, impreuna cu alti trei membri ai cabinetului.

 

Interimar la Comunicatii a fost numit Dragos Ioan Tudorache, seful Cancelariei primului-ministru si mana dreapta a premierului Ciolos

 

Bostan a plecat din minister in contextul unor declaratii privind performanta unor profesori si contributia parintilor.

 

"Unii profesori pur si simplu isi bat joc de meseria lor si spun ca au salarii mici. Domnule, mergi acasa, da-ti demisia! Dar nu sa iti bati joc de viitorul copilului. Justificarea ca am salariu mic e o imbecilitate. Am salariu mic, imi dau demisia, ma apuc de alta munca daca nu imi place meseria asta. Vorbele mele poate sunt brutale. Daca fiecare parinte ar plati 100 de lei pe luna, nu mult, ceva simbolic, dar sa simta ca nu e gratis", a spunea ministrul la o dezbatere publica.

 

 

Informatii despre Delia Popescu, oferite de Executiv:

 

"Delia Popescu activeaza in domeniul e-guvernarii din anul 2003 ocupandu-se de dezvoltarea si implementarea sistemelor informatice destinate furnizarii serviciilor publice electronice atat pentru cetateni cat si pentru mediul de afaceri, (Sistemul Electronic de Achizitii Publice-SEAP, Sistemul Informatic de Atribuire Electronica in transporturi-SIAE, Punctul de Contact Unic electronic - PCUe, Sistemul National Electronic de Plata online taxe si impozite - SNEP).

 

Principala sa preocupare a fost sustinerea de parteneriate strategice destinate unei implementari coerente de servicii de eGuvernare, avand ca principal obiectiv imbunatatirea performantei administratiei publice prin oferirea de servicii electronice de calitate.

 

Din 2014 este Presedinte al Agentiei pentru Agenda Digitala a Romaniei, institutie publica finantata din venituri proprii si aflata in coordonarea Prim-Ministrului.

 

In perioada 2009-2014 a fost Vice-Presedinte al Centrului National de Management pentru Societatea Informationala, institutie publica in subordinea Ministerului pentru Societatea Informationala.

 

In perioada 2008-2009 a fost director al departamentului documentare tehnica in cadrul Agentiei pentru Serviciile Societatii Informationale, institutie publica in subordinea Ministerului pentru Societatea Informationala.

 

Din 2007 pana in 2008 a fost sef Serviciu Atribuire Electronica in Transporturi in cadrul Agentiei pentru Serviciile Societatii Informationale. Din 2013 este membru in Consiliul INIS-Infrastructura Nationala pentru Informatii Spatiale privind datele spatiale.

 

S-a nascut la Bucuresti, la 22 noiembrie 1978 si este necasatorita."

  

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22