Demisia adjunctului de la Protecția Copilului Galați după declarațiile despre minora plină de sânge

Dora Vulcan | 06.08.2019

Ciprian Groza, adjunct al Direcției pentru Protecția Copilului Galați. a demisionat după ce a spus despre fata plină de sânge că a fost „o întâmplare nefericită” și că a avut „un act sexual consimțit”.

Pe aceeași temă

Demisia lui Ciprian Groza vine în contextul în care acesta a avut mai multe declarații controversate despre situația în care a fost găsită fata de 14 ani, aflată în grija unui centru de plasament din orașul Galați, și la drama căreia un echipaj de poliție a asistat impasibil, fetița fiind ajutată de trecători.

În urmă cu trei zile, fata a primit învoire ca să iasă din centru și câteva ore mai târziu a fost găsită pe un bulevard din Galați plină de sânge și în stare de șoc.

Ciprian Groza a vorbit despre acest caz spunând că a fost „o întâmplare nefericită” și că a fata ar fi avut ”un act sexual consimțit”, deși este vorba despre un copil de 14 ani.

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a amenințat că îl va demite pe directorul Groza dacă nu își dă demisia și a anunțat că a declanșat o anchetă la centrul de plasamant.

O altă anchetă a fost începută de conducerea DGASPC Galați pentru a afla dacă la centrul de plasament au fost respectate procedurile în momentul în care fata a fost învoită pentru a pleca în oraș.

De luni, polițiștii din Galați care nu au intervenit pentru a o ajuta pe fată vor patrula doar pe jos până la finalizarea anchetei disciplinare care-i vizează, fără să mai aibă dreptul de a utiliza mașina de seriviciu, a decis marți consiliul județean.

Polițiștii nu au fost suspendați din funcție.

Cei doi au grad de agent, unul dintre ei este absolvent al școlii de agenți, promoția 2016, celălalt fiind angajat din sursă externă în anul 2017.

Potrivit imaginile distribuite luni pe rețelele de socializare, agenții stau în mașină de poliție, deși în fața lor se afla o fetiță de 14 ani plină de sânge și în stare de șoc.

În imaginile filmate de o internaută apar fata plină de sânge, mașina de Poliție, mai mulți cetățeni care le cer polițiștilor să coboare din mașină și doi angajați ai unei firme de securitate.

Oamenii de pe trotuar solicită ajutorul polițiștilor care refuză să coboare din mașină, în ciuda tuturor insistențelor.

Victima pare îngrozită și refuză să vorbească cu oamenii care i-au sărit în ajutor, în timp ce polițiștii asistă pasiv la întreaga scenă.

În cele din urmă fata a fost transportată la Spitalul de Copii din Galați, iar persoana care a realizat filmarea a anunțat pe Facebook că a vizitat-o și confirmă faptul că victima a fost violată.

„Fata este internată în spital, a fost operată aseară. Astăzi, împreună cu soțul meu (unul dintre agenții wbc) am fost la spital și am vizitat-o. B, provine dintr-o familie defavorizată, părinții ei neputând fi lângă ea în aceste momente. B. a fost violată. Mâine ne vom duce din nou la spital și de asemenea la centrul de copii în îngrijirea cărora se afla ca să aflăm dacă organele s-au sesizat, dacă nu personal ne vom duce la secția de poliție! Nu putem lăsa lucrurile așa, se putea întâmpla oricărui copil!!! Nepăsarea și delăsarea din partea celor care ar trebui să ne protejeze viitorul țării ar trebui pedepsită, dar mai ales cel care a adus această copilă în această stare. Dacă sunt martorii ai acestui incident, vă rog, haideți să ne unim să o ajutăm, să i se facă dreptate B.!!!”, a scris Doro Yola pe Facebook.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22