Demisia agentului român la CEDO, Viorel Mocanu, va deveni efectivă pe 7 august

Dora Vulcan | 02.08.2019

Demisia agentului guvernamental al României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), Viorel Mocanu, care a schimbat apărarea în cazul Dragnea vs. România, va deveni efectivă pe 7 august.

Pe aceeași temă

Demisia devine efectivă abia pe 7 august spune Mocanu pentru stiripesurse.ro, ”pentru că pe data de 6 august sunt programate 87 de dosare, iar o plecare înainte de această dată ar arunca instituţia în haos”.

"S-a făcut vorbire despre o scrisoare care mi-a fost adresată de către Curte, ca efect al unor demersuri, scrisoare pe care doar eu o am. Singura posibilitate ca alţii să afle era de la Iulia Motoc, via Kovesi. Vorbesc despre cererea de recuzare a doamnei Motoc. Problema e că nu poate doamna Motoc să-şi facă jocurile. Este exclus ca scrisoarea să fi stricat relaţiile Guvernului cu CEDO. O să fac publică scrisoarea. Curtea spune că va ţine cont de ceea ce spun eu. Au mutat cauza de la un judecător la un complet de trei judecători. Când vor repartiza cauza, vor ţine cont de cererea mea de recuzare", a spus Viorel Mocanu.

***

Agentul guvernamental al României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), Viorel Mocanu, care a schimbat apărarea în cazul Dragnea vs. România și a transmis observații critice în dosarul Kovesi vs România, ar putea să-și dea demisia, au declarat joi, pentru HotNews.ro, surse din Ministerul Afacerilor Externe.


Mocanu ar fi primit de la CEDO o scrisoare „foarte dură”, pentru că a pus în discuție credibilitatea Curții și a judecătorilor acestora, după ce ar fi cerut recuzarea Iuliei Motoc, au precizat sursele citate.

Publicația a scris în luna mai că Viorel Mocanu, abia numit agent guvernamental al României la CEDO a schimbat linia de apărare a României în procesul deschis de Liviu Dragnea la CEDO, cerând aplicarea precedentului invocat chiar de avocatul lui Dragnea. Imediat ce a fost pus în funcția în care reprezintă statul român în procesele de la CEDO, Mocanu a transmis Curții 7 pagini de observații, plus anexe, în care nu doar că nu combate afirmațiile „adversarului” său, avocatul lui Liviu Dragnea, dar le și susține, scrie publicația citată.

Odată cu preluarea funcției de agent guvernamental al statului român la CEDO, Mocanu a fost și avansat de la funcția de director în MAE la cea de secretar de stat.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22