Demisia Alinei Gorghiu si a conducerii, pe tapet. Sedinta de urgenta cu sefii din teritoriu

E.b. | 12.12.2016

Încă de aseară se discuta în PNL despre previzibila demisie a Alinei Gorghiu, liderul PNL, dar şi altor membri din conducerea partidului: Cristian Bușoi, liderul PNL București, secretarul general Ilie Bolojan, dar și strategul din această campanie, Gheorghe Falcă. Toţi ar fi cu mandatele pe masă și vor să demisioneze.

Pe aceeași temă

    

Liderii de organizaţii PNL care au obţinut rezultate peste media naţională a partidului la alegerile parlamentare au fost convocaţi la o şedinţă luni seara, la ora 18.00, la sediul central al formaţiunii, ideea demisiei din funcţie a Alinei Gorghiu nefiind abandonată, au declarat surse din conducerea liberalilor, conform News.ro.

 

Potrivit unor surse din conducerea PNL, cei 20 de lideri de organizaţii judeţene care au obţinut rezultate peste media naţională a partidului au fost chemaţi la sediul central din Bucureşti luni, la ora 18.00.

 

Motivul şedinţei este găsirea unei soluţii de compromis până la congresul de anul viitor al PNL, când va fi aleasă noua garnitură de lideri ai formaţiunii, transmite News.ro

 

Astfel, vor veni în Capitală pentru a lua o decizie referitor la conducerea de moment a PNL liderii din Arad, Alba, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Călăraşi, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Hunedoara, Ilfov, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiş, Vaslui, Vrancea şi Diaspora.

 

Între timp, încă de dimineaţă, mai mulţi lideri centrali ai PNL au venit la sediul partidului. Printre aceştia, Alina Gorghiu, Adriana Săftoiu, Cristian Buşoi, dar şi Vasile Blaga. În discuţiile avute azi, demisia Alinei Gorghiu din fruntea partidului a fost repusă pe tapet, după ce azi-noapte liderii de organizaţii judeţene i-au recomandat acesteia să rămână în funcţie până la congres.

 

Variantele discutate de PNL în acest moment este cine va asigura conducerea partidului până la congres în eventualitatea retragerii Alinei Gorghiu. Potrivit unor surse din PNL, lidership-ul partidului ar putea fi asigurat de unii dintre vicepreşedinţi, dacă şi secretarul general al formaţiunii, Ilie Bolojan, se va retrage odată cu Alina Gorghiu.

 

Demisia Alinei Gorghiu si a intregii conduceri a fost  ceruta  de Lucia Varga, sefa organizatiei de femei a PNL.

 

"Alina Gorghiu a anunțat o conferința de presa pentru ora 12. Sper ca in al doisprezecelea ceas sa isi asume responsabilitatea pentru dezastrul electoral al PNL si sa isi depună demisia impreuna cu toată echipa de conducere . Așteptam demisia secretarului general Ilie Bolojan ,impreuna cu tot secretariatul si demisia primvicepresedintilor PNL care au luat deciziile proaste in comisia de unificare. PNL are nevoie de o alta conducere interimara care sa organizeze cat mai repede Congresul. Așteptam si demisiile din funcțiile de deputat si senator a celor din conducere care s-au salvat pe ei si si-au bătut joc de partid deși am atras atenția ca sunt pe drumul greșit inca de la alegerile locale", scrie Lucia Varga pe Facebook.

 

 

Lucia Varga şi-a dat demisia din fruntea OFL în luna octombrie, după ce nu a mai prins loc eligibil pe listele PNL Bihor. Pentru a calma spiritele, a fost trimisă să candideze la Constanţa, pentru un loc de senator, însă în urma rezultatelor de duminică se pare că nu va intra în Parlament.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22