Demisii în Pro România după amenințările lui Ponta. Nemulțumiri și la nivel județean

Dora Vulcan | 05.11.2019

Prim-vicepreședinții Pro România Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu intenționează să demisioneze din partid, după ce au fost amenințați de Victor Ponta cu excluderea, pentru că au votat guvernul Orban.

Pe aceeași temă

Celor șapte parlamentari amenințați cu excluderea de Victor Ponta, pentru că au votat guvernul Orban, printre care și cei doi prim-vicepreședinți, Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu, li se alătură și șefi de organizații județene deranjați de stilul de conducere al lui Ponta. Cel de la Olt și-a dat deja demisia.

Nemulțumirile s-au acutizat după ce Victor Ponta i-a amenințat cu excluderea, în pofida prevederilor statutare care nu permit asta, pe cei șapte parlamentari și pe Mihai Tudose, pe care l-a acuzat că ar fi instrumentat întreaga operațiune de susținere la vot a guvernului Orban, în ciuda anunțului său oficial că Pro România nu va susține instalarea guvernului Orban la Palatul Victoria.

Au votat, alături de Daniel Constantin și Sorin Câmpeanu pentru validarea guvernului Orban: Georgian Pop, Emilia Meiroșu, Mircea Banias, Liviu Ioan Balint și Florea Damian

"Există mai mulți lideri de organizații care nu sunt de acord cu modul în care Victor Ponta a condus partidul în ultima perioadă și urmează să-și anunțe demisiile în următoarele zile. Cei șapte care au votat învestirea Guvernului Orban nu așteaptă să fie excluși din partid își vor anunța demisiile de onoare", au declarat pentru HotNews.ro parlamentarii amenințați cu excluderea.

Cei șapte ar fi urmați de o parte dintre liderii de organizații de la Olt, Constanța, Sălaj, Argeș și Brăila.


Dan Silvian, șeful organizației de la Olt, a anunțat deja că părăsește partidul după ce a fost eliminat din grupul de Whatsapp al coordonatorilor județeni PRO România fără nicio explicație.

"Lipsa de respect, lașitatea și perversitatea demonstrate de liderii naționali față de această organizație, impunerea unui coordonator, cunoscut ca omul "jocului pentru PSD", mă pun în situația de a spune STOP", scrie Dan Silvian.

După trecerea Guvernului Orban, Victor Ponta a scris pe Facebook că partidul va merge mai departe fără cei care au votat Guvernul.

A trecut Guvernul PNL Orban / Pro Romania NU a sustinut acest Guvern ( cei cativa fosti colegi care au votat au decis azi sa mearga alaturi de PNL impotriva deciziei pe care am luat-o impreuna - motiv pentru care azi ne despartim si mergem mai departe fara ei )”, a scris Ponta.

Fostul premier Mihai Tudose, acuzat de Victor Ponta că ar fi negociat cu PNL susținerea guvernului Orban, i-a cerut marți lui Ponta să demisioneze el de la șefia partidului.

Tudose îl acuză pe Ponta că a negociat doar în nume propriu, fără să aibă o decizie a forurilor de conducere ale partidului:

”În condițiile în care toooooate ,,negocierile” duse de Victor în ultimul timp ( absolut toate fiind făcute fără girul unui for statutar) au eșuat, în condițiile în care ești foarte deranjat că nici cei mai apropiați colegi din conducerea ProRomânia nu-ți împărtășesc ,,strategiile”…. nu ai vrea tu, Victor, ca în loc să ameninți tu cu excluderi și schimbări de președinți de organizații, de excluderi de membri fondatori și oameni ce au contribuit decisiv la ceea ce e astăzi partidul… nu ai vrea tu, Victor, să-ți dai tu demisia? Ca să nu te mai deranjăm”.


Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22