Demisii la varful politicii britanice, in urma alegerilor legislative

P.c. | 08.05.2015

Pe aceeași temă

Mai multi lideri ai celor mai importante partide politice din Marea Britanie si-au dat demisia, in urma anuntarii rezultatelor alegerilor legislative care au avut loc ieri. Printre acestia se numara si Nigel Farage, partidului eurofob UKIP, relateaza ziare.com

 

Farage a anuntat astazi ca renunta la functia de lider al UKIP, pentru ca nu a reusit sa intre in parlament in urma alegerilor legislative dar nu a exclus posibilitatea de a candida din nou pentru conducerea formatiunii: "Vor avea loc alegeri pentru conducerea viitorului lider UKIP in septembrie si voi lua in considerare in timpul acestei veri daca ma voi inscrie pentru a face aceasta munca din nou", le-a declarat Farage reporterilor, potrivit Reuters.


Potrivit publicatiei The Independent, Nigel Farage a pierdut in favoarea candidatului conservator Craig Mackinlay la o diferenta de aproape 3.000 de voturi. "Ma simt foarte bine. Din punct de vedere profesional am o dezamagire, dar personal simt ca mi s-a luat o greutate de pe umeri", a spus Farage, la putin timp dupa anuntarea rezultatului.

 

CITITI SI: UPDATE Alegeri Marea Britanie. Conservatorii castiga scrutinul, la mare distanta de laburisti. Esec major pentru radicalii de la UKIP (exit poll-uri)

 

Nick Clegg demisioneaza din fruntea Partidului Liberal-Democratilor
 

Si liderul liberal-democratilor britanici, Nick Clegg, si-a anuntat vineri demisia din fruntea partidului, dupa ce formatiunea sa a inregistrat un esec rasunator la alegerile legislative de joi: "Rezultatele au fost devastatoare", a recunoscut Nick Clegg. Clegg si-a salvat in extremis postul de parlamentar, iesind castigator in circumscriptia Sheffield Hallam, din nordul Angliei."Este dureros de evident acum ca a fost o noapte cruda si punitiva pentru liberal-democrati", a declarat Clegg, vicepremier in exercitiu in guvernul de la Londra.La randul sau, Ed Miliband si-a anuntat vineri demisia din functia de lider al Partidului Laburist dupa infrangerea suferita de aceasta formatiune in alegerile legislative desfasurate joi in Marea Britanie, care au fost castigate de Partidul Conservator, informeaza AFP si Reuters. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22