Demiterea Doinei Gradea de la TVR și a lui Georgică Severin de la Radio, astăzi, în Parlament

Redactia | 11.05.2021

Parlamentul se va reuni marţi, de la ora 16,00, în şedinţă comună, pentru a dezbate şi vota rapoartele de activitate ale televiziunii și radioului publice.

Pe aceeași temă

Parlamentul se va reuni marţi, de la ora 16,00, în şedinţă comună, pentru a dezbate şi vota rapoartele de activitate ale Societăţii Române de Televiziune şi Societăţii Române de Radiodifuziune pe anii 2017, 2018 şi 2019 şi pentru numirea unor membri ai Consiliului Naţional al Audiovizualului, au decis Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Rapoartele de activitate ale televiziunii şi radioului pe anii 2017, 2018 şi 2019 au fost respinse de comisiile parlamentare de cultură.

Respingerea și în plen a rapoartelor de activitate echivalează cu demiterea conducerilor celor două instituții – Doina Gradea de la TVR și Georgică Severin de la Radio, ambii numiți de PSD pe vremea când era condus de Liviu Dragnea.

Conducerea PNL a validat luni propunerea președintelui partidului, Ludovic Orban, ca Ramona Săseanu, prezentatoare la TVR Craiova, să preia conducerea interimară a TVR după plecarea actualei șefe a postului public, Doina Gradea. Ea e susținută puternic de deputatul PNL de Dolj Nicolae Giugea.

Săseanu i-a luat, în 2015, un interviu unei ghicitoare care dezlega cununii și descânta de deochi în vârtelniță.

În ceea ce privește șefia radioului public, funcția revine USR PLUS, care l-a propus pentru post pe fostul jurnalist BBC Liviu Popescu.

Atât Săseanu, cât și Popescu urmează să fie votați tot azi pentru a prelua conducerile celor două instituții media de stat ca interimari.

Totodată, plenul reunit va vota și numirea noilor membri ai Consiliului Național al Audiovizualului (CNA). Comisiile de cultură ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au dat avize favorabile, în urma audierii, pentru patru dintre cei cinci candidaţi propuşi pentru cele patru posturi vacante de membri titulari în Consiliul Naţional al Audiovizualului.

Candidaţii care au fost audiaţi sunt:

* Mircea Toma – membru titular (din partea Guvernului), avându-l ca supleant pe Dan Radu;

* Valentin Jucan – membru titular (din partea Guvernului), supleant Rareş Niculescu;

* Dorina Rusu – membru titular (susţinută, pentru un nou mandat, de preşedintele Klaus Iohannis), supleant Oana Mihalache;

* Ionel Palăr – membru titular (susţinut de PNL), supleant Valentina Postelnicu;

* Radu Herjeu – membru titular (susţinut de PSD), fără supleant.

Candidaţii propuşi ca membri titulari şi supleanţi au primit avize favorabile, cu majoritate de voturi, cu excepţia lui Radu Herjeu, pentru care s-a înregistrat un singur vot „pentru”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22