Deocamdată nu pot fi returnate donațiile pentru Cumințenia Pământului

Redactia | 16.03.2018

Cei care au făcut donații în cadrul campaniei inițiate de Guvernul Cioloș pentru achiziția „Cumințeniei Pământului” a lui Brâncuși nu-și pot recupera încă banii, spune ministrul Culturii George Ivașcu.

Pe aceeași temă

 

 

Nu există cadru legal pentru ca cei care dat bani pentru achiziția sculpturii să-și recupereze sumele pentru că donația nu poate fi returnată, a spus Ivașcu într-o emisiune TVR.

 

Nu se poate „pentru că este un mecanism financiar. Ministerul de Finante, care este alaturi de noi in această problemă, ne dă soluțiile. (...) Aștept un răspuns profesional și o limpezire”, a spus George Ivascu.

 

Ministrul Culturii a adaugat ca va afla ceea ce este in neregula in acest caz la finalul unei misiuni a Corpului de Control al prim-ministrului.

 

"Asta voi afla si eu. Adica, daca stiam, nu chemam Corpul de Control. Trebuie sa vedem exact si istoricul acestei povesti si trebuie sa stim, iar ei, cu expertiza lor, vor da setul de masuri care va fi comunicat transparent publicului", a mai spus Ivascu.

 

El si-a exprimat nedumerirea cu privire la realizarea Monumentului Marii Uniri de la Alba Iulia, despre care a afirmat ca a fost comandat in 1993, pentru sarbatorirea a 75 de ani de la Unire. "Si iata, de 25 de ani eu nu inteleg - ce s-a-ntamplat?", a spus ministrul Culturii.

 

Ministrul Culturii si Identitatii Nationale, George Ivascu, a solicitat miercuri aprobarea unei misiuni a Corpului de Control al prim-ministrului pentru a verifica activitatea ministerului in ce priveste lucrarea "Cumintenia Pamantului", dar si a unor institutii din subordine, aflate in situatii juridice si economico-financiare dificile.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22