Deputații au votat asistenta financiara pentru Moldova. Premierul Strelet, la Bucuresti

I. P. | 14.10.2015

Deputații au ratificat marți Acordul privind asistența financiară rambursabilă între România și Republica Moldova, în valoare de maximum 150 de milioane de euro. Premierul Valeriu Streleț, aflat într-o vizită scurtă în România, a mulțumit poporului român pentru atitudinea sinceră de suport.

Pe aceeași temă

"E un gest care merită toată recunoștința noastră și aveți această recunoștință. Spuneați anterior și spun și eu acum că nu sunt prea multe țările care pot spune unei alte țări: spuneți cu ce vă putem ajuta. Asta este atitudinea României, mulțumim pentru această atitudine. Noi ne vom strădui ca acest ajutor să fie o temelie bună pentru dezvoltarea noastră în continuare ca să putem, exprimându-ne, așa, într-o manieră mai figurativă, să putem înota singuri mai departe și să ne descurcăm singuri. Mulțumim foarte mult", a declarat premierul moldovean într-o declarație comună cu omologul său de la București, la finalul întrevederii oficiale pe care cei doi înalți demnitari au avut-o la Palatul Victoria.

 

Streleț a precizat că Republica Moldova trece printr-o perioadă "deloc simplă".

 

"Și, în acest context, le-am spus-o și celor de la Bruxelles de unde vin astăzi că avem nevoie de suport acum, să nu intrăm într-un cerc vicios: că faceți reforme, dar fără suport bugetar, dacă le veți face veți primi. Am apreciat gestul Guvernului României. (...) am apreciat și implicarea domnului președinte Iohannis.(...) Urma să punctez în discursul meu pregătit pentru Camera Deputaților tot sentimentul profund al nostru de recunoștință și gratitudine pentru autoritățile române, pentru primele persoane în stat, dar în mod special pentru poporul român pentru o atitudine sinceră de suport, înțelegere, fapt care s-a reflectat astăzi în votul unanim din Camera Deputaților", a mai declarat premierul moldovean, citat de Agerpres.

 

Streleț a precizat că resursele financiare ce vor fi primite de Republica Moldova în acest an și în anii viitori nu vor fi consumate pentru "obiective neproductive". "Noi avem în vedere promovarea reformelor și modernizarea Republicii Moldova în așa mod ca prin proiecte comune să ridicăm nivelul nostru de dezvoltare și să ne apropiem de România, să ne apropiem de Europa prin pași concreți ", a mai spus Streleț.

 

Premierul Republicii Moldova, Valeriu Streleț, a fost primit marți la Palatul Victoria de premierul Victor Ponta în cadrul unei vizite oficiale pe care o întreprinde la București.

 

Tot marți, premierul moldovean a fost primit de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22