Deputat AUR, acuzat că și-a agresat soția. I s-a întocmit dosar penal pentru violență în familie

L. G. | 05.01.2023

Polițiștii din localitatea Lumina, județul Constanța, au primit un apel joi dimineață de la o femeie care reclama faptul că ar fi fost bătută de către soțul său, potrivit unui comunicat al poliției.

Pe aceeași temă

Deplasându-se la domiciliul femeii care a reclamat agresiunea la ora 2.00, joi dimineață, polițiștii „au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind identificate persoanele în cauză, respectiv un bărbat, de 57 de ani, dar și persoana vătămată, de 49 de ani, care prezenta urme vizibile de violență, se arată în comunicat.

Bărbatul acuzat de agresiune este deputatul AUR Dumitru Focșa. La fața locului s-a deplasat și un echipaj de prim ajutor, care i-a acordat îngrijiri medicale femeii. Ulterior, aceasta a refuzat transportul la spital și nu a dorit nici emiterea unui ordin de protecție față de soțul agresor.

 „Polițiștii au întocmit imediat formularul de evaluare a riscului, reieșind risc iminent, însă femeia s-a opus emiterii unui ordin de protecție provizoriu. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie”, mai spun polițiștii.

„Totodată, întrucât s-a constatat faptul că la incident a participat și o minoră, a fost solicitată intervenția unei echipe din cadrul D.G.A.S.P.C. Constanța, în vederea dispunerii măsurilor legale”, se mai arată în comunicat.

AUR a emis un comunicat, în care nu pomenește însă de excluderea lui Focșa din partid

AUR anunță că verifică acuzațiile aduse deputatului Dumitru Focșa și l-ar putea suspenda din funcțiile deținute în partid, dar nu pomenește nimic de o eventuală excludere în cazul în care acuzațiile se dovedesc a fi reale.

  •  „Suntem ferm împotriva oricărei forme de violență fizică sau psihologică. Credem că familia este un sanctuar care trebuie apărat de manifestări agresive, iar autoritățile sunt obligate să cerceteze și să soluționeze neîntârziat acest gen de incident”, arată un comunicat al AUR. ,

  • „Juriul de Onoare al Alianței pentru Unirea Românilor a demarat o anchetă internă și va propune o decizie în conformitate cu prevederile Codului de Etică al partidului. În funcție de gravitatea faptelor, sancțiunile pot merge până la pierderea tuturor funcțiilor în cadrul partidului”, se mai arată în comunicat.

Deputatul Focșa, la un pas de bătaie în Parlament

Deputatul a mai avut și în trecut excese de violență. Anul trecut, acesta a fost la un pas să fie dat afară din partid după ce membrii din 27 de organizații județene au semnat o petiție pentru excluderea din partid a lui Focșa, în prezent președinte AUR Constanța.

În 10 martie 2022, Focșa l-a amenințat cu bătaia pe deputatul PSD Alfred Simonis pe holurile Parlamentului, potrivit imaginilor transmise live pe Facebook de liderul AUR.

Scandalul a pornit de la un proiect legislativ inițiat de AUR privind „protejarea interesului superior şi suveran al poporului şi al cetăţeanului român" și respins de plenul Camerei Deputaților.

Deputatul AUR Focșa l-a criticat pe PSD-istul Alfred Simonis pentru o presupusă lipsă de transparență în privința votului, apoi i-a strigat „Băi, nesimțitule, valutistule!” și „hoț”, amanințîndu-l cu bătaia, de față cu ziariști și alți parlamentari.

„Valutistă e mă-ta, porcule”, i-a răspuns Simonis deputatului AUR, moment în care Focșa i-a replicat ”Vezi să nu te pocnesc acum!”.

<iframe width="874" height="492" src="https://www.youtube.com/embed/hDEvDUIMtA4" title="Scandal în Parlament, între aleșii Focșa (AUR) și Simonis (PSD)" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>

De asemenea, în februarie 2021, deputatul AUR l-a jignit pe Nicolae Rațiu, fiul liderului țărănist Ion Rațiu, după ce acesta a cerut ca AUR să șteargă o postare pe Facebook în care numele tatălui său era asociat cu imaginea partidului. Focșa l-a numit pe Nicolae Rațiu „retardat”, spunând că „face de râs familia Rațiu”. Ulterior, el și-a șters postarea și și-a cerut scuze.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22