Deputat PNL: Carmen Dan ne-a fluturat raportul de operaţiuni, dar nu l-am primit

Dora Vulcan | 21.08.2018

Deputatul PNL Răzvan Prişcă a declarat, marţi, că la audierea ministrului de Interne, Carmen Dan, în Comisiapentru Apărare a Camerei Deputaţilor, membrii forului parlamentar nu au putut să citească raportul secret întocmit de MAI despre protestele din 10 august.

Pe aceeași temă

 

 

 „Doamna ministru a venit cu un document care se intitula  Raport de operațiune. Noi l-am văzut cu toţii, doar că l-am văzut în mâna doamnei ministru. Adică să vii la 10 zile distanţă în faţa comisiei de control parlamentar cu raportul, am evaluat în centimetri, de vreo 70, 80 de pagini, dar să vii sa-l fluturi şi să spui că este clasificat şi că dacă vom face solicitare, cândva îl vom primi, e bătaie de joc”, a declarat deputatul PNL Răzvan Prişcă, la finalul audierii, citat de Mediafax. 

 

Ministrul Afacerilor Interne a declarat, marţi, că va pune la dispoziţia Comisiei raportul prezentat.

 

"Există o procedură legală. Avem posiblitatea să punem la dispoziţie acest raport. Dacă mai sunt întrebări, după ce aceştia vor parcurge acest raport, suntem oricând la dispoziţia Comisiei. Dincolo de aceste dispute politce, mă bucur că am avut ocazia să particip şi să răspund la întrebări. Poliţia îşi face treaba în continuare, Jandarmeria îşi face treaba în continuare şi pe măsură ce vom avea informaţii despre dosare, despre identificare persoanelor care se fac vinovate, vi le vom pune la dispoziţie cu absolute celeritate. Cred că domnul preşedinte al Comisie va putea parcurge paşii pentru punerea la dispoziţie a raportului şi imediat ce va fi finalizată, noi vom pune la dispoziţie acest raport", a spus Carmen Dan.

 

Maiorul Laurenţiu Cazan, ministrul de Interne, Carmen Dan, şeful DSU, Raed Arafat, dar şi fostul şef al Jandarmeriei Sebastian Cucoş au participat la şedinţa de marţi a Comisiei pentru apărare a Camerei Deputaţilor, în contextul solicitării liberalilor de a oferi explicaţii despre protestele violente din 10 august.

 

Presa a fost evacuată de la audieri pe motiv că vor fi discutate informații clasificate. Ministrul Carmen Dan chiar i-a avertizat pe jurnaliști că se expun riscului de a încălca legea dacă rămân în sală și vor distribui aceste informații. Care nu au fost discutate.

 

Presa, scoasă din sală

 

Reprezentanții puterii în comisie au cerut presei să părăsească sala pe motiv că se vor discuta informații confidențiale, care, însă nu s-au mai discutat, după cum au comentat ulterior reprezentanții Opoziției. Deputații PNL, PMP și USR s-au opus, însă majoritarii de la PSD și ALDE au decis altfel.

 

Carmen Dan i-a avertizat pe jurnaliști, extrem de pătrunsă de moment, că își asumă riscul de a răspândi informații clasificate. 

 

De altfel, Robert Turcescu și Ovidiu Raețchi au spus că ei nu au formulat nicio întrebare la care s-ar putea oferi răspunsuri care conțin informații clasificate, însă Carmen Dan a avertizat că jurnaliștii vor difuza pe proprie răspundere eventuale informații clasficate.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22