Deputat PNL: Salarii și pensii nesustenabile plătite din supraacciza la carburanți

Dora Vulcan | 03.11.2019

Deputatul PNL Florin Roman spune că banii strânși din supraaccizarea carburanților au ajuns la salarii și pensii nesustenabile, în loc să meargă la autostrăzile pentru care au fost colectați.

Pe aceeași temă

Din septembrie 2017 până în prezent au fost colectate aproape 6 miliarde de lei prin introducerea supraaccizei la carburanți, din care s-ar fi putut construi 80 de kilometri de autostradă, spune deputatul liberal Florin Roman, care a făcut o interpelare la ministrul Finanțelor.

„5848,9 milioane lei este suma colectată de statul român prin introducerea supraaccizei la carburanți, din septembrie 2017 și până în prezent. Este răspunsul oficial la o interpelare adresată ministrului Finanțelor Publice”, spune deputatul liberal.

Astfel, statul român a încasat din supraacciza la carburanți:

917,4 milioane de lei impact din acciză în perioada septembrie-decembrie 2017,

2.754,1 milioane lei în perioada ianuarie-decembrie 2018,

2.177,4 milioane lei în perioada ianuarie-septembrie 2019.

Numai că banii nu au mers la construcția de autostrăzi, pentru dezvoltarea și modernicarea infrastructurii rutiere, în ciuda asigurărilor date la introducerea supraccizei la carburanți, spune deputatul liberal, care atrage atenția că din acești bani s-ar fi putut construi 80 de kilometri de autostradă. El susține că ministrul a refuzat să spună explicit unde au ajuns banii.

Așa cum ne-a obișnuit guvernarea PSD, totul a fost o minciună. Din banii colectați pentru supraacciza s-ar fi putut construi circa 80 de km de autostradă.

Am întrebat și unde s-au dus banii, dacă au fost destinați infrastructurii, dar Ministerul Finanțelor a înțeles să nu răspundă, o șmecherie des folosită când statul refuză să răspundă la o interpelare a unui parlamentar”, spune Roman.

„Majorarea accizei pe litru de carburant, începând cu data de 15 septembrie 2017, nu este evidențiată separat în execuția bugetară, ci se regăsește în totalul încasărilor din accize. Potrivit execuției de casă a bugetului de stat, acciza încasată este evidențiată distinct pentru fiecare categorie de produs accizabil (benzină, motorină, etc)”, a răspuns ministerul la interpelarea deputatului.


El spune că, astfel, banii colectați au mers la salarii și pensii nesustenabile, doar pentru ca PSD ”să se poată lăuda că a dat și alții au tăiat”.


„Așadar, banii din supraacciza au mers în bugetul general din care s-au plătit salarii și pensii nesustenabile, doar pentru că PSD să se poată lăuda că a dat și alții au tăiat.

Este un nou exemplu major de minciună a românilor, tepuiti de guvernarea PSD.

Dăncilă și PSD au fost adversari înverșunați ai dezvoltării infrastructurii, pentru că românii din zonele mai sărace pot fi mai ușor de manipulat de propagandă PSD.

Nedepunerea proiectului pentru autostrada Moldovei, finantată din fonduri europene, este cea mai bună dovadă în acest sens”, mai spune Roman.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22