Deputat PSD despre ministrul Justiției Tudorel Toader: atletul absolut al fugii de decizii

Dora Vulcan | 16.08.2017

Tudorel Toader este "atletul absolut al fugii de decizii", sustine deputatul PSD Liviu Plesoianu, suparat ca ministrul Justitiei nu trimite presedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare din functie a procurorului general sau a procurorului sef al DNA.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Reactia vine la scurt timp dupa ce, miercuri dimineata, ministrul Justitiei a anuntat public ca va sesiza Inspecția Judiciară împotriva procurorului general Augustin Lazar, pe motiv ca acesta nu si-ar fi asumat responsabilitatea de a trimite la Parlament dosarul penal deschis in cazul alegerilor din 2009, preferand sa ceara mai intai opinia CSM pe acest subiect.

 

 

"Domnul Tudorel Toader, suparat ca Procurorul General face apel la CSM in privinta solicitarilor Comisiei de Ancheta, face si domnia sa apel - la Inspectia Judiciara... Prin urmare, desi suparat ca Procurorul General nu isi ASUMA o pozitie si fuge repede sa-l SCAPE CSM, ministrul Justitiei nu isi ASUMA la randul sau o pozitie si fuge repede sa-l SCAPE Inspectia Judiciara... Atat de mult FUGE domnul Tudorel Toader de propriile responsabilitati, incat cu greu ar putea fi ajuns din urma chiar si de un sprinter experimentat. Tudorel Toader - acest Usain Bolt (care alearga invers) al Justitiei romanesti, atletul absolut al fugii de decizii...", a comentat pe Facebook Liviu Plesoianu.

 

 

 

 

 

Acesta mai sustine ca "ministrul Justitiei poate trimite catre Presedintele Romaniei solicitarea de revocare din functie a Procurorului General sau a Procurorului-sef DNA CHIAR DACA CSM nu e de acord".

 

In plus, deputatul PSD il intreaba pe ministrul Justitiei "unde va mai fugi" in cazul in care Inspectia Judiciara nu va gasi decat "probleme minore" la evaluarea DNA si Ministerului Public, fara sa argumenteze de ce, in opinia sa, ar trebui revocati cu orice chip Laura Codruta Kovesi si Augustin Lazar.

 

Membru al comisiei parlamentare de ancheta a alegerilor prezidentiale din 2009, Liviu Plesoianu a devenit cunoscut dupa ce a cerut ca PSD sa organizeze o contramanifestatie in replica la demonstratiile #Rezist, amintește ziare.com. Tot el a cerut limitarea atributiilor sefilor serviciilor secrete, a refuzat sa voteze investirea Guvernului Tudose si a vrut sa depuna plangere penala pe numele sefei DNA, pentru ca a refuzat sa se prezinte la audieri in comisia parlamentara de anch

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22