Deputat PSD: Dăncilă a făcut bine că n-a mers în PE; femeile de serviciu, mai importante

E.b. | 09.02.2018

Petre Florin Manole, deputat PSD, a declarat, la RFI, că femeile de serviciu din şcolile din România sunt mai importante decât parlamentarii europeni în ce o priveşte pe Viorica Dăncilă, care trebuie să administrează o ţară. Manole crede că premierul a facut bine ca nu s-a dus în PE, la dezbaterea despre justiţie.

Pe aceeași temă

 
  


Deputatul a spus, la RFI, că premierul Viorica Dăncilă a făcut foarte bine că nu s-a dus la dezbaterea din PE privind justiţia şi că a rămas la şedinţa de Guvern, în care era nevoie să se corecteze unele aspecte din Codul Fiscal.

 

Petre Florin Manole crede că premierul Viorica Dăncilă „a făcut foarte bine că a rămas la şedinţa de Guvern, unde au fost adoptate o serie de proiecte foarte importante. Aceea a fost o dezbatere politică între oameni politici, pe un subiect destul de tehnic, care este justiţia. Haideţi să ne uităm un pic şi la cum arată Europa. Europa este dominată de Partidul Popularilor Europeni, deci de dreapta conservatoare, majoritatea instituţiilor importante sunt conduse de politicieni din această zonă. România este, cred, ţara cu cel mai bun procent pe care-l are un partid de stânga din UE. Deci toate tunurile pe România. Cred că adevărata dezbatere despre legile justiţiei, despre două dintre cele trei de până acum s-a făcut în interiorul unei instituţii extrem de importante din România, Curtea Constituţională”.

 

Totodată Deputatul PSD deplânge faptul că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nu a fost lăsat să ia cuvântul la dezbaterea pe justiţie, din cauza unei cutume din PE: “Ministrul Justiţiei a fost acolo. Cum să ai o dezbatere despre justiţia din România fără ministrul Justiţiei? (…) Cutumele sunt importante, dar şi profesionalismul este important. Or o discuţie atât de serioasă şi atât de tehnică, aşa cum este cea despre justiţie nu cred că e tratată corect atunci când să zicem cutumele spun că omul care are un rol foarte important în justiţia din România, ministrul de resort nu participă”.

 

De ce cred eu că a făcut bine că nu s-a dus premierul Dăncilă. N-aş spune asta, aş spune de fapt că a făcut bine că a rămas. Poate dacă era în altă zi, merita să meargă, dar e vorba despre una dintre primele şedinţe de Guvern, în care era nevoie să se corecteze aspectele de pe Codul Fiscal şi ele sunt importante. Femeile de serviciu din şcolile din România sunt după părerea mea mai importante decât parlamentarii europeni, în termeni de interes pe care trebuie să-l arate un om care administrează o ţară, primul-ministru şi e foarte important să te uiţi şi la oamenii mai nevoiaşi, nu numai la oamenii cu funcţii importante”, conchidea parlamentarul, la RFI.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22