Deputat USR: Asistenta Vioricai Dancila, trimisa in judecata in dosarul lui Dragnea

E.b. | 17.01.2018

Tudor Pop, deputatul USR, sustine ca ca una dintre asistentele Vioricai Dancila de la biroul de europarlamentar este "una din cele doua persoane care au fost acuzate ca ar fi fost angajate fictiv la DGASPC Teleorman, de catre Liviu Dragnea.

Pe aceeași temă

 

 

Pentru aceasta fapta fapte Liviu Dragnea, liderul PSd, este trimis in judecata. Colegul meu de la Cluj, Daniel Kloyber, face o observație foarte interesantă. O reproduc aici parțial, scrie Tudor Pop pe pagina sa de Facebook.

 

"Viorica Dancilă - este propunerea PSD pentru pozitia de prim-ministru a României.

 

Viorica Dancilă - este euro-parlamentar, sefa grupului PSD în Parlamentul European.

 

Botorogeanu Adriana - este asistenta parlamentară a doamnei Viorica Dancilă.

 

Botorogeanu Adriana - este una din cele două persoane care au fost acuzate că ar fi fost angajate fictiv la DGASPC Teleorman, de către Liviu Dragnea, fapte pentru care Liviu Dragnea este trimis în judecată."

 

Tot doamna Viorica le trimitea colegilor ei din Parlamentul European epistole în februarie 2017, în care încerca să le explice că dracul nu-i chiar atât de negru, asta până când asistenta româncă a unui europarlamentar britanic a trolat-o cu maxim efect, printr-un simplu reply all în care puncta omisiunile și minciunile din e-mailul doamnei Viorica.

 

Acum vine Dragnea și încearcă să ne convingă că 1) el nu are nici o legătură cu nominalizarea, ci partidul a ales-o 2) guvernul se va apuca serios, dar serios de treabă (pe legile justiției, desigur) și 3) în sfârșit, avem un guvern pro-european

 

Din toată strategia PSD-ului și din toată ziua asta lipsește întâlnirea cu cel mai important personaj al zilei: Shinzo Abe, prim-ministrul Japoniei, căruia îi datorăm multe multe scuze.

 

Cum era vorba aia, mândru că sunt român.

 

Azi nu prea.

Later edit: și dovada.

 

 

Numele asistentei de la cabinetul de europarlamentar al Vioricai Dancila este Adriana Botorageanu, iar numele care apare in dosarul DNA este Adriana Botorogeanu, insa nu-i inca sigur ca este una si aceeasi persoana, scrie HotNews.


DNA a dispus trimiterea in judeteca a inculpatilor BOTOROGEANU ADRIANA si STOICA ANISA-NICULINA la data faptelor functionari publici in cadrul D.G.A.S.P.C. Teleorman, cu privire la savarsirea infractiunilor de:
 

- complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, 
 

- complicitate la fals intelectual. 


Liviu Dragnea, la data faptelor presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, respectiv presedinte al organizatiei judetene a unui partid politic, a fost trimis in judecata cu privire la savarsirea infractiunilor de:

 

- instigare la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, 
 

- instigare la fals intelectual.

 

 "Raportul de evaluare contne mentiuni fictive"

 

Procurorii DNA sustin ca Rodica Milos - director in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului DGASPC Teleorman - ar fi falsificat un raport de evaluare personal in cazul unei secretare care muncea in PSD, dar era angajata fictiv la DGASPC.

 

Potrivit DNA, in perioada 29 iulie 2005 - 06 iulie 2006, Rodica Milos si-ar fi incalcat cu stiinta atributiilor de serviciu cand a semnat un raport de evaluare a performantelor profesionale, pentru perioada 01 ianuarie 2011 - 31 decembrie 2011, ale Adrianei Botorogeanu, "in conditiile in care cunostea ca acesta contine mentiuni fictive, apreciind activitatea acesteia din urma ca fiind foarte buna. (...) Acest lucru s-a intamplat in conditiile in care inculpata cunostea faptul ca Botorogeanu Adriana, angajat al DGASPC Teleorman nu s-a prezentat la serviciu si nu a respectat prevederile contractului individual de munca si fisele postului", arata DNA, conform ziare.com.

 

Botorogeanu a fost angajata la DGASPC aproape opt ani, in perioada 20 iulie 2005 - 31 decembrie 2013, dar doar pe hartie pentru ca adevaratul ei loc de munca era la sediul PSD. Ea a lucrat intre 1994 si 2004 la diferite birouri parlamentare, ale unor deputati si senatori de Teleorman, care faceau parte din PSD.

 

Botorogeanu a spus ca a dat concurs la DGASPC si a fost angajata. "Am mers la DGASPC doar prima zi dupa angajare si doar ocazional, insa am inceput sa imi continui activitatea la sediul organizatiei Judetene a PSD Teleorman", a explicat Botorogeanu, potrivit Adevarul. Statul i-a platit acesteia drepturi salariale de 75.593 de lei.

 

Ea a fost angajata pentru o scurta perioada la societatea Tel Drum.

 

"Chiar daca sunt o persoana modesta si retrasa, sunt cunoscuta de foarte multi dintre membrii PSD Teleorman, inclusiv de catre persoanele care au detinut de-a lungul timpului functiile de conducere ale partidului", s-a caracterizat chiar Botorogeanu.

 

Inalta Curte de Casatiei si Justitie a audit, marti, mai multi functionari din cadrul DGASPC Teleorman, in dosarul in care Liviu Dragnea este acuzat de instigare la abuz in serviciu. Liviu Dragnea nu a venit la termenul de astazi, dar a fost reprezentat de avocatul ales, conform ziare.com.

 

Jenica Dumitru, fost sef al Resurselor Umane in cadrul DGASPC Teleorman, a declarat in fata magistratilor ca isi mentine declaratiile de martor pe care le-a dat in acest dosar in fata procurorului DNA. "Este vorba de cele doua colege care erau angajate, dar nu veneau la serviciu", a explicat femeia pe scurt intregul dosar.

 

Pe cele doua secretare din PSD, Adriana Botorogeanu si Anisa-Niculina Stoica, le stia din vedere din 2007. "Isi desfasurau activitatea la sediul PSD. Erau membre acolo, nu stiu ce calitate aveau. Desi cele doua persoane erau angajate la DGASPC Teleorman, ele nu veneau la sediul Directiei, lucrau la PSD", le-a mai spus femeia judecatorilor.

 

Jenica Dumitru a explicat si ca s-a plans de aceasta situatie sefei sale, Floarea Alesu. "Mi-a spus ca sa-mi vad de treaba mea si ca Domnul presedinte al CJ Teleorman, Liviu Dragnea, stie de acest lucru. Situatia celor doua o mai discutam in fiecare an, cand faceam organigrama, iar Florea Alesu imi spunea aceleasi lucru, ca nu este treaba mea!", a rememorat Jenica.

 

Fosta sefa a mai spus ca aceasta situatie era de notorietate in institutie, pe langa Alesu ar mai fi stiut despre cele doua secretare si angajatele de la Resurse Umane, sefii de compartimente si conducerea institutiei.

 

"Atunci cand erau in discutie organigramele, Alesu Floarea mi-a spus ca va discuta situatia celor doua angajate cu presedintele Consiliului Judetean", a mai declarat Jenica Dumitru.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22