Deputatii adopta proiectul pensiilor speciale pentru militari

T.d. | 30.06.2015

Pe aceeași temă

Proiectul de lege privind pensiile speciale pentru militari a fost adoptat, marti, in Camera Deputatilor, ca for decizional.

Deputatii au decis sa adopte astazi cu 289 de voturi “pentru”, 13 abtineri si un vot “impotriva” ceea ce premierul interimar Gabriel Oprea si ministrul Apararii Mircea Dusa au considerat ca e o reparatie facuta militarilor, potrivit HotNews.

Proiectul prevede ca au dreptul la pensie de serviciu pentru limita de varsta militarii, politistii si functionarii publici cu statut special, in activitate, care au implinit varsta standard de pensionare pentru limita de varsta, au o vechime efectiva de cel putin 25 de ani, din care cel putin 15 ani reprezinta vechimea in serviciu.

Varsta standard de pensionare pentru limita de varsta este de 60 de ani., iar atingerea acestei varste se realizeaza prin cresterea varstelor standard de pensionare, conform esalonarii.

Proiectul mai prevede ca au dreptul la pensie de serviciu anticipata militarii, politistii si functionarii publici cu statut special, in activitate, care au implinit varsta standard de pensionare pentru limita de varsta diminuata cu 5 ani si sunt trecuti in rezerva ori au incetat raporturile de serviciu ca urmare a reorganizarii unor unitati si a reducerii unor functii din statele de organizare, precum si pentru alte motive sau nevoi ale institutiilor din domeniul apararii nationale, ordinii publice si securitatii nationale, sunt trecuti in rezerva sau direct in retragere ori au incetat raporturile de serviciu ca urmare a clasarii ca inapt sau apt limitat pentru serviciul militar/serviciu de catre comisiile de expertiza medico-militara.

Acordarea pensiei anticipate, diminuarea varstei standard de pensionare cu 5 ani nu poate fi cumulata cu nicio alta reducere.

Premierul interimar Gabriel Oprea a spus ca Romania se bazeaza pe militari si ei trebuie sa stie ca se "pot baza pe tara noastra".

Ministrul Apararii Mircea Dusa a aratat ca prin aceasta lege se repara nedreptatile facute militarilor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22