Deputatii aproba URMARIREA PENALA a deputatului UDMR Laszlo Borbely

T.d. | 24.02.2015

Pe aceeași temă

Deputatii din Comisia Juridica au aprobat, marti, inceperea urmaririi penale a deputatului UDMR Laszlo Borbely. Procurorii DNA il acuza pe fostul ministru al Mediului de trafic de influenta.

Rezultatul votului in Comisia Juridica a fost de 16 “pentru”, 5 deputati au votat “impotriva”, in timp ce 3 s-au abtinut.

La iesirea din sala de sedinta a Comisiei, Borbely a acuzat un abuz in privinta sa, potrivit Agerpres.

"(...)Consider că s-a făcut un abuz și, evident, o să-mi demonstrez nevinovăția și o să fac demersurile legale care îmi sunt la îndemână pentru a-mi demonstra nevinovăția. Dacă există indicii temeinice, atunci într-adevăr trebuie cerută redeschiderea dosarului. Or, acest autodenunț de nicio pagină după ce a fost depus, scris de mână în 29 decembrie 2014, în data de 5 ianurie 2015 deja a fost trimisă la Înalta Curte de Casație și Justiție ordonanța de cerere a redeschiderii urmăririi penale. Nici măcar cel care ar fi dat banii, acel om de afaceri din Oradea, nu a fost întrebat dacă a dat banii sau nu intermediarului. Vreau să vă spun că nu-l cunosc nici pe intermediar, nici pe omul de afaceri care e menționat în autodenunț", a susținut Borbely.

El a adăugat că în autodenunț se afirmă că ar fi primit acești bani pentru unele lucrări efectuate la Apele Române.

Procurorul sef al DNA a cerut la inceputul lunii februarie sesizarea Camerei Deputatilor in vederea incuviintarii urmaririi penale fata de fostul ministru Laszlo Borbely. El este anchetat intr-un dosar mai vechi, dosar redeschis dupa ce procurorii sustin ca au aparut noi probe. Anterior, Parlamentul a respins cererea procurorilor in privinta lui Borbely.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22