Deputatii dau mana libera DNA pentru retinerea lui Oltean, dar il scapa pe Teodorescu

Tudor Despina | 09.12.2015

In timp ce au ridicat imunitatea lui Ioan Oltean pentru a fi retinut de procurorii DNA, deputatii au decis sa pastreze imunitatea colegului lor Catalin Teodorescu. Ambii liberali sunt cercetati in dosarul retrocedarilor ilegale de la ANRP.

Pe aceeași temă

 

DNA il poate retine pe deputatul Ioan Oltean, dupa ce colegii sai din Parlament au votat pentru ridicarea imunitatii sale. Au fost 186 de voturi pentru, 111 impotriva. Procurorii pot merge cu Oltean in fata judecatorului cu propunere de arestare preventiva.

 

Deputatii l-au scapat, insa, pe Catalin Teodorescu. Cererea DNA privind retinerea deputatului a fost respinsa, intrucat nu a indeplinit majoritatea. Desi a primit 153 de voturi pentru, cererea DNA avea nevoie de 157 de voturi, dat fiind ca la vot au fost prezenti 312 deputati. 110 deputati au votat impotriva ridicarii imunitatii colegului lor.

 

"Retraiesc un vis urat. Va rog sa analizati daca un om merita sa fie arestat si nu poate fi cercetat in libertate. Eu sunt sub control judiciar in primul dosar. Oricine ar fi fost in locul meu si ar fi vrut sa respecte atributiile de serviciu ar fi procedat la fel. Nu sunt intrunite nici conditiile minime, nu sunt indicii temeinice din care sa rezulte suspiciunea rezonabila”, spunea Catalin Teodorescu, miercuri, inaintea votului din Parlament.

 

Este regretabil ca dupa 25 de ani de munca politica, de membru al Camerei Deputatilor, de vicepresedinte al Camerei, sa vin in asemenea postura. Va cer scuze pentru aceasta stare de fapt. Viata ofera si asemenea situatii si este important sa fii demn. Interventia mea nu se doreste a fi o pledoarie in favoarea nevinovatiei. Acest lucru il vori face in fata instantei de judecata. O asemenea masura exceptionala nu este in interesul cauzei, justitiei si dreptatii.

 

Am sa fac o scurta trecere in revista a starii de fapt. Evenimentele sunt intr-un conflict cu democratia, cu statul de drept, cu o justitie dreapta. Am sustinut statul de drept. Am sustinut fara nicio retinere justitia”, a spus si colegul sau, Ioan Oltean, inaintea supunerii cauzei sale la vot.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22